Μητσοτάκης υπέρ Παπαδήμου

Μητσοτάκης υπέρ Παπαδήμου

Διαβάστε τι δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, για την θητεία της κυβέρνησης συνεργασίας και τι προτείνει για τα κρίσιμα υπουργεία

Αναδιάρθρωση του πολιτικού σκηνικού ζητά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη, να προχωρήσει ο Λ. Παπαδήμος σε βαθύ ανασχηματισμό και να συγκροτήσει ολιγομελή κυβέρνηση από πολιτικούς και τεχνοκράτες.

Μάλιστα, προτείνει, σε όλα τα κρίσιμα υπουργεία να διορισθούν, μετά από αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας και με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, μόνιμοι υφυπουργοί, με πενταετή θητεία, που θα καλύπτουν και την επόμενη βουλευτική περίοδο.

"Οι εσωτερικές εξελίξεις στα δύο μεγάλα κόμματα μετά την ψηφοφορία δημιουργούν προϋποθέσεις γενικότερης αναδιάρθρωσης του πολιτικού σκηνικού. Η χώρα είναι από καιρό ακυβέρνητη και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου -η οποία όντως μας έσωσε την κρίσιμη ώρα από την άναρχη χρεοκοπία- ασχολείται κατά κύριο λόγο με το μεγάλο αυτό θέμα, παραβλέποντας τη σκληρή πραγματικότητα", σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, υπογραμμίζει, ότι "για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Παπαδήμου η Ελλάς πρέπει να κυβερνάται", ενώ "στα κρίσιμα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να τεθούν επικεφαλής τεχνοκράτες", αφού τα γεγονότα της Κυριακής "επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση ότι το κράτος στη χώρα μας έχει καταλυθεί και ότι η Δημοκρατία μας δεν λειτουργεί".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κρέμεται από μία κλωστή

SHARE:

24Media Network