Επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ

O Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ λίγο πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών
O Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ λίγο πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών AP

Ορίστηκαν υποψήφιοι από ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επισήμως υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 ξεπέρασαν φέτος τις 300, φτάνοντας τις 304 – αριθμός ρεκόρ στην ιστορία των Νόμπελ, όπως ανακοίνωσε σήμερα αρμόδια επιτροπή που εδρεύει στη Νορβηγία. Από τους 304 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, οι 219 αφορούν μεμονομένα άτομα, προσωπικότητες από όλους του τομείς, και 85 αφορούν οργανισμούς.

ADVERTISING

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, μεταξύ των υποψηφίων είναι η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ καθώς και οι ηγέτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι κατάφεραν να λήξουν τη διαμάχη για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, η Επιτροπή των Νόμπελ, σε ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της, τονίζει ότι τα ονόματα των υποψηφίων δεν γίνονται γνωστά πριν περάσουν 50 χρόνια από την κατάθεση του φακέλου της υποψηφιότητάς τους.

Πηγή: 

DPA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νόμπελ Ειρήνης, Σκοπιανό, Βόρεια Μακεδονία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών: Η πΓΔΜ μετονομάζεται επίσημα "Βόρεια Μακεδονία"

Στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση για τη "Βόρεια Μακεδονία"

Ζάεφ: Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

SHARE:

24Media Network