Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και ο Τζιτζικώστας

Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και ο Τζιτζικώστας

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Απ. Τζιτζικώστας. Τι έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:

"Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν.

Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.

Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.

Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.

Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.

Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.

Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.

Απόστολος Τζιτζικώστας"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τζιτζικώστας έχει ήδη συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές μελών της πολιτικής επιτροπής που απαιτούνται βάσει καταστατικού και αναμένεται οσονούπω να καταθέσει κι επισήμως την υποψηφιότητα του.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει δημοσίως την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης,  ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής συνομίλησε με τον Κώστα Καραμανλή.

Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι σκέπτονται επίσης οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαδοχή ΝΔ: Συνομιλία Μεϊμαράκη - Καραμανλή

SHARE:

24Media Network