Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κόμμα χρειάζεται reboot

Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κόμμα χρειάζεται reboot
SOOC

“Είμαστε υπόχρεοι στο Μεϊμαράκη. Η ΝΔ είναι μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα. Είναι καλό να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι” δήλωσε ο βουλευτής Β' Αθηνών στο δελτίο του Ant1 και έφτιαξε ήδη και hashtag

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην τηλεόραση τουANT1. Έκανε λόγο για την ανάγκη ενός «reboot» της ΝΔ, εκτιμώντας  ότι «η ΝΔ έχει βαθύ πολιτικό  πρόβλημα»  καθώς «έχει πάρει διαζύγιο από τα παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας και τους νέους».

Αναφορικά με το πολιτικό στίγμα που ο ίδιος θέλει για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και κατεύθυνση και έκανε λόγο για ένα «μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που θα εκφράζει την αστική τάξη» και θα περιλαμβάνει πολίτες από τις «παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας ως την δεξιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις προτάσεις του για τη λειτουργία του κόμματος τάχθηκε υπέρ της θεσμοθετημένης θητείας των προέδρων και της ύπαρξης λόγου των πολιτών στην επιλογή των βουλευτών της ΝΔ.  Σ’ αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ διαφώνησε με την άποψη Μεϊμαράκη, θεωρώντας ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος ανάδειξης των προέδρων είναι από την κοινωνία και όχι στενά από τη βάση του κόμματος.

Πάντως μίλησε με θετικά λόγια για την προσφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΝΔ και ειδικότερα για το ρόλο του ως προέδρου του κόμματος σ’ αυτή την εκλογική μάχη, ενώ ερωτηθείς  σχετικά σημείωσε ότι «ασφαλώς και μπορούν να είναι υποψήφιοι εκ νέου» οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώντας παράλληλα ότι «θα ήταν καλό για τη ΝΔ να είναι αρκετοί υποψήφιοι για να παρουσιαστούν πολλές προτάσεις».

Σε ότι αφορά την πολιτική του καταγωγή τόνισε ότι «ξέρω ότι έχω βαρύ πολιτικό όνομα» προσθέτοντας ότι «είμαι υπερήφανος για το όνομά μου και τον πατέρα μου» και κάλεσε τους πολίτες να «να δουν πίσω από τον Μητσοτάκη τον Κυριάκο» και να επιλέξουν το έργο του και την αποτελεσματικότητά του. Ωστόσο εκτίμησε ότι υπάρχουν πολίτες που δεν θα τον ψηφίσουν εξαιτίας του ονόματός του.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη του, ο κ.Μητσοτάκης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter το εξής:

(Πηγή φωτογραφίας: sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα Δημοκρατία: Υποψήφιοι και ενδιαφερόμενοι για την προεδρία

SHARE:

24Media Network