Υπόθεση Αρθροσκοπήσεων: Στο στόχαστρο Σαλμάς και Βορίδης

Υπόθεση Αρθροσκοπήσεων: Στο στόχαστρο Σαλμάς και Βορίδης
Πτέρυγα νοσοκομείου - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία φέρεται να επισημαίνει την ανάγκη εξέτασης των ενεργειών του βουλευτή της ΝΔ Μ.Σαλμά για την χρέωση των εξετάσεων. Καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον εποπτεύοντα υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη γιατί αγνόησε αντιρρήσεις υπηρεσιών.

Την ανάγκη για δικαστική αξιολόγηση των ενεργειών του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά σχετικά με την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της πλειοψηφίας στην Εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Παράλληλα, η πλειοψηφία της Εξεταστικής καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, καθώς ως πολιτικός προϊστάμενος επόπτευε την υπόθεση, αλλά αγνόησε τις αντιρρήσεις που είχαν εκφράσει δύο υπηρεσίες του υπουργείου.

Η υπόθεση αφορά την χρέωση κοινών ενοποιημένων νοσηλίων δύο ημερών ύψους 1.400 ευρώ για αρθροσκοπήσεις, παρά το γεγονός ότι ο Μ. Σαλμάς δεν έκανε επέμβαση, αλλά εφάρμοζε μια νέα τεχνική με αποτέλεσμα η εξέταση να κρατά μόλις 20 λεπτά. Παράλληλα, το πόρισμα της πλειοψηφίας φαίνεται να επισημαίνει την παράνομη αδειοδότηση που εξασφάλισε το διαγνωστικό κέντρο του Μ. Σαλμά παρότι δεν πληρούσε τα κριτήρια.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας η ζημία που υπολογίζεται ότι υπέστη το Δημόσιο από την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων προσεγγίζει τα 200.000-250.000 ευρώ.

Σημαντικό στοιχείο που δημιουργεί ερωτηματικά, σύμφωνα με την πλειοψηφία, είναι και το γεγονός ότι ο Μ. Σαλμάς φέρεται να έχει επιστρέψει 50.000 ευρώ από αρθροσκοπήσεις στον ΕΟΠΥΥ, κίνηση με την οποία αναγνωρίζεται εμμέσως ότι υπήρχε πρόβλημα με την χρέωση των εξετάσεών αυτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα