Υπόθεση Γεωργούλη: “Πρώτα άρση της ασυλίας και μετά πρόσβαση στη δικογραφία”

Υπόθεση Γεωργούλη: “Πρώτα άρση της ασυλίας και μετά πρόσβαση στη δικογραφία”
Ο Αλέξης Γεωργούλης European Parliament

Αθώος δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω των συνηγόρων του για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού και εκφράζει την ανησυχία του για την χρονική στιγμή της σχετικής έρευνας.

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της δικογραφίας δεν αναμένεται να φτάσει σύντομα στα χέρια τους, καθώς ακόμα δεν έχει τεθεί προς ψήφιση στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου η άρση της ασυλίας του. Μόνο σε περίπτωση που γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα θα υπάρξει πρόσβαση στη δικογραφία.

Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη” αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Αλ. Γεωργούλη.

Και συνέχισαν: “Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό. Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα