Υπουργείο Ναυτιλίας: Νέος γενικός γραμματέας ο Δ. Καλαματιανός

Υπουργείο Ναυτιλίας: Νέος γενικός γραμματέας ο Δ. Καλαματιανός

Ο κ. Καλαματιανός αντικαθιστά τον Γιάννη Θεοτοκά ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας στις 25 Ιανουαρίου

Ο Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός ορίστηκε ως νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Γιάννη Θεοτοκά.

Ο κ. Καλαματιανός είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς επίσης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης Ευρωπαϊκών Σπουδών (Master of Science in European Studies) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε από τον Ιούλιο του 2015 έως και τον Νοέμβριο του 2015 ως αναπληρωτής διοικητής - υποδιοικητής ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2016 ως διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ADVERTISING

Κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια για τη βελτίωση της οικονομικής και διοικητικής κατάστασης του Ιδρύματος με θετικά αποτελέσματα στην αύξηση της εισπραξιμότητας και των εσόδων, στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, στη μείωση των εκκρεμοτήτων στην έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης, στην αποφυγή δανεισμού για την πληρωμή των συντάξεων και των άλλων παροχών, στην επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρίες κ.α.

Συνεργάστηκε στα πλαίσια των καθηκόντων του, με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας. Εργαζόταν τέλος, ως δικηγόρος, εξειδικευμένος στα θέματα του Εργατικού, του Δημοσίου και του Κοινωνικοασφαλιστικού Δικαίου.

Έχει επίσης συνεργαστεί με πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες εργαζομένων και εργατικά κέντρα, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, ενώ συμμετείχε ως ομιλητής σε πολλές ημερίδες και διοργανώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε από τη θέση του γ.γ. Ναυτιλίας ο Γιάννης Θεοτοκάς

SHARE:

24Media Network