Υπουργικό συμβούλιο: Έντονη κριτική για τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Υπουργικό συμβούλιο: Έντονη κριτική για τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας
Πλάνο από το Υπουργικό Συμβούλιο Eurokinissi

Ερωτήματα για το κατά πόσο ο κ.Καπάκης μπορεί να αντεπεξέλθει σε έκτακτες καταστάσεις τέθηκαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής. Ο έντονος διάλογος δυο υπουργών για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Έντονη κριτική ασκήθηκε στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 δυο με τρεις υπουργοί, έθεσαν θέμα για τον κ. Καπάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά «κατά πόσο είναι ικανός» καθώς επίσης «αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε κρίσεις» όπως αυτές που βίωσαν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής με τις έντονες φωτιές.

Παράλληλα, στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τον υπουργό Οικονομικών.

Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος είπε πως δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Είπε χαρακτηριστικά πως «τα μέτρα δεν με κάνουν να αισθάνομαι πολύ καλά».

Η απάντηση ήρθε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά. Δεν θα έπρεπε να αισθάνεσαι καλά με την τροπολογία που κατέβασες».

Ο διάλογος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έλαβε τέλος εκεί, ενώ δεν υπήρξε κάποια συνέχεια επί του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του ανέλαβε ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, ενώ ανακοινώθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης οικιστικών στρεβλώσεων που θα συντάξει το ΥΠΕΝ, ο εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας, η επέκταση των μεικτών περιπολιών και οι ταχύτατες οικιστικές παρεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο. “Τίποτα δεν θα χτιστεί όπως ήταν, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε σύγκρουση” σημείωναν την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα