Ζαχαράκη: Αποπροσανατολιστική η συζήτηση για την συνάντηση Σπυράκη-Ζάεφ

Ζαχαράκη: Αποπροσανατολιστική η συζήτηση για την συνάντηση Σπυράκη-Ζάεφ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη Eurokinissi

"Η Νέα Δημοκρατία συνέβαλε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας", υπογράμμισε στον News 24/7 στους 88,6 η αν. εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Για την επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, την πουλυσυζητημένη συνάντηση Σπυράκη-Ζάεφ και την πτώση του χρηματιστηρίου  μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη για τα 44 χρόνια Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα συνέβαλε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε πως το “παρών” στην εκδήλωση θα δώσουν όλοι οι γραμματείς του κόμματος, όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. 

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Ζαχαράκη ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο συγκυβερνήτης έδειχνε ότι ήταν αντίθετος, ενώ η ΝΔ είπε αυτό που έλεγε από την αρχή.

Όπως υπογράμμισε, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε μόνος του σε μία συμφωνία κακή για τα εθνικά συμφέροντα, είπε, αναφερόμενη στη γλώσσα, την ταυτότητα και τα εμπορικά σήματα, ενώ τόνισε ότι “η χώρα έχασε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου”.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με την συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ, έκανε λόγο για παρελκυστική προσπάθεια με στόχο να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και το χαρακτήρισε υπολεπτομέρεια, καθώς, όπως είπε, η ΝΔ, εντός και εκτός εξέφρασε τη διαφωνία της σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε σχέση με την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε εχθές στο χρηματιστήριο, ανέφερε πως πρόκειται για ανησυχητική και σχεδόν σταθερή κατάσταση, καθώς, όπως είπε, άλλες χώρες που έβγαιναν από τα προγράμματα είχαν ένα πολύ καλο επίπεδο δανεισμού καλύτερα οικονομικά μεγέθη, και καλύτερο προφίλ οικονομίας.

Τέλος, έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης στη ΔΕΗ, επενδύσεις που υπονομεύονται, ιδιωτικό χρέος που διογκώνεται και αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα