Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας

Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας
Ο πρώθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ AP

Στα περί μοναδικότητας της Μακεδονίας στην ΠΓΔΜ επανήλθε ο Ζόραν Ζάεφ. Μιλώντας στο MKD, σημείωσε ότι η " βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο"

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ κάνοντας λόγο για μια Μακεδονία στον κόσμο. Όπως είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του MKD “δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι η Ελλάδα το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρία. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να προχωρήσουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε”.

Το ακριβές κείμενο έχει ως εξής:

“… But there is no other Macedonia apart from ours. The northern part of Greece is Greece, the western part of Bulgaria is Bulgaria. This is just our Macedonia and there will be no other in the world. And knowing what kind of perspective and future we provide for the state, but above all for our children and generations after us, I believe that this is really a serious reason to unite. With these words, I want to motivate everyone. Regardless of whether we are registered and whether we want to vote or not, I think that Macedonia needs the support of the diaspora. But this time it’s important that everyone, no matter where we are, at home or in Australia, Canada, America or Europe – all to support what is meant as a unique alternative to our Macedonia”.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε με θερμά λόγια για τις ΗΠΑ και ζήτησε από τον λαό του να μην είναι διχασμένος. “Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στην Αμερική, αλλά και σε όλη τη διασπορά μας, ότι η «Μακεδονία» εκπληρώνει την προσδοκώμενη φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας. Έτσι πλέον η χώρα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο, οι πολίτες ζουν σε μακεδονικό έθνος που αναγνωρίζεται από όλους και πλέον η ταυτότητα θα είναι επιβεβαιωμένη και δεν θα γίνει αντικείμενο διαφωνιών την ώρα που επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται στην «μακεδονική» γλώσσα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version