Εντοπίστηκε νεκρή 14χρονη που είχε απαχθεί στα Σκόπια – Ο ρόλος του πατέρα της

Διαβάζεται σε 2'
apagwgi
Απαγωγή (φωτογραφία αρχείου) iStock

Τη χειρότερη κατάληξη είχε η ιστορία απαγωγής μίας 14χρονης, η οποία απήχθη μπροστά από το σπίτι της στα Σκόπια, καθώς βρέθηκε νεκρή χθες.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την δολοφονία μίας 14χρονης, η οποία απήχθη πριν από μία εβδομάδα μπροστά από το σπίτι της στα Σκόπια και βρέθηκε νεκρή χθες, Κυριακή (03/12), σε τοποθεσία έξω από τα Σκόπια.

Στην απαγωγή της 14χρονης φέρεται να είναι αναμεμειγμένος και ο πατέρας της.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Όλιβερ Σπάσοφσκι, το κίνητρο της απαγωγής ήταν το προσωπικό όφελος, με σκοπό οι απαγωγείς να αποσπάσουν χρήματα από τη μητέρα της 14χρονης.

Ο πατέρας του κοριτσιού φέρεται να ενημέρωσε τους απαγωγείς για τις κινήσεις της.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ο δολοφόνος διέφυγε αρχικά στη Σερβία και από εκεί στη Βουλγαρία, όπου και αναζητείται.

Ο πατέρας της 14χρονης Βάνια Γκιόρτσεφσκα αρνείται ότι εμπλέκεται στην απαγωγή της κόρης του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής σκότωσε την 14χρονη με όπλο, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να συλληφθεί από την αστυνομία που είχε ξεκινήσει έρευνα για την απαγωγή.

Η μητέρα της 14χρονης είχε πωλήσει πρόσφατα ένα διαμέρισμα που είχε και φέρεται να διέθετε ένα χρηματικό ποσό.

Χθες βρέθηκε νεκρός και ένας 74χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε απαχθεί από την ίδια ομάδα που απήγαγε την 14χρονη. Ο 74χρονος χρωστούσε σε έναν από τους απαγωγείς 500 ευρώ.

Η αστυνομία γνωρίζει την ταυτότητα του δολοφόνου, ο οποίος φέρεται να είναι ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας Λιούπτσο Πάλεφσκι, ο οποίος είχε απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές στο παρελθόν. Ο δράστης είναι ιδρυτής και ενός μικρού εξωκοινοβουλευτικού εθνικιστικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία.

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι τόσο εγώ, όσο και η αστυνομία θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό το άτομο ή μάλλον αυτό το τέρας, του οποίου τα ίχνη παρακολουθούμε, να φθάσει το συντομότερο δυνατό στη χώρα μας και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Η 14χρονη είχε απαχθεί στις 27 Νοεμβρίου μπροστά από το σπίτι της στο κέντρο των Σκοπίων την ώρα που κατευθυνόταν στο σχολείο της. Η αστυνομία είχε προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανηλίκης, καθώς συνέτρεχαν λόγοι που έθεταν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα