Ζάεφ: Ψηφίστε “ναι”, θα έχουμε διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών με την Ελλάδα

Ζάεφ: Ψηφίστε “ναι”, θα έχουμε διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών με την Ελλάδα
Ο πρώθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ AP

Ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για τα οικονομικά οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών και τόνισε ότι οι συμπατριώτες του μπορούν να διεισδύσουν στην ελληνική αγορά.

Eξι ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου για την λαϊκή έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα του στην προσπάθεια που κάνει να πείσει τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν ναι.

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ βρέθηκε την Δευτέρα στην Μπίτολα (Μοναστήρι) και σε συνάντηση που είχε με τους επιχειρηματίες της περιοχής τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει νέους δρόμους στην οικονομία της χώρας.

“Το άρθρο 13 και το άρθρο 14 της συμφωνίας καθορίζουν σαφώς το πλαίσιο που έχει να κάνει με τις οικονομικές σχέσεις. Η συνεργασία με την Ελλάδα στο μέλλον θα γίνει πολύ πιο παραγωγική. Οταν η συμφωνία κυρωθεί από την ελληνική βουλή αναμένουμε διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών των δύο κρατών” τόνισε ο Ζάεφ.

Ο Πρωθυπουργός της γείτονος επεσήμανε επίσης ότι “καλό θα ήταν οι πολίτες της Μπίτολα να προετοιμαστούν για την είσοδο στην ελληνική αγορά, που είναι πολύ καλή και ποιοτική. Εμείς από την πλευρά μας θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα οφέλη της συμφωνία μας για να υπάρξει και πολιτικός αντίκτυπος”.

Ο Ζάεφ, τέλος, υπογράμμισε ότι μετά την είσοδο της χώρας του στο ΝΑΤΟ θα υπάρξουν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Τοποθέτησε μάλιστα χρονικά αυτήν την ένταξη στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα