Ζώης: Προτείνουμε κατάργηση φόρου μισθωτών και συνταξιούχων για εισόδημα μέχρι 33.000 ευρώ

Ιδρυτικό Συνέδριο της Νέας ΜΕΡΑΣ, Σάββατο 6 Ιουλίου 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ιδρυτικό Συνέδριο της Νέας ΜΕΡΑΣ, Σάββατο 6 Ιουλίου 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Επίθεση σε κυβέρνηση και "συστημικά κανάλια" από τον προέδρο της Νέας Μέρας Χρήστο Ζώη

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική καθώς και στα "συστημικά κανάλια" τα οποία κατηγόρησε ότι αποκλείουν το κόμμα του από τη δημόσια συζήτηση, προτάσεις για την οικονομία, καθώς και πολλές παραπομπές στον Νίκο Καζαντζάκη, τον Διονύσιο Σολωμό, τον Παναγιώτη Κονδύλη και τον Κολοκοτρώνη περιελάμβανε η ομιλία του προέδρου της Νέας Μέρας Χρήστου Ζώη, στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στο Novotel.

Ο κ. Ζώης εκτίμησε ότι "μαθηματικά οδηγούμαστε σε επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου 2013-16" κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα σημάνει "νέα επώδυνα μέτρα".

Είπε ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν οδηγεί πουθενά, έχει δοκιμασθεί και έχει αποτύχει. Σύμφωνα με τον κ. Ζώη χρειάζεται μία άλλη λογική, και πρότεινε την "κατάργηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για μισθωτούς και συνταξιούχους με συνολικό εισόδημα από μισθούς και συντάξεις έως και 33.000 ευρώ".

Πρόκειται, όπως είπε, για ριζοσπαστικό μέτρο αναπτυξιακό της οικονομίας καθώς επιτρέπει στους ωφελούμενους ν' αυξήσουν άμεσα το εισόδημά τους και περαιτέρω να το διοχετεύσουν στην κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, "η τόνωση της οικονομίας είναι προφανής και το κόστος για το κράτος ανύπαρκτο καθώς θα εισέπραττε από έμμεσους φόρους και την κινητικότητα των επιχειρήσεων τα διπλάσια απ' αυτά που εισπράττει τώρα".

Παράλληλα τόνισε ότι αν οι Βρυξέλλες θέλουν μία Ευρώπη ενωμένη, αλληλέγγυα είναι μονόδρομος η διαγραφή μεγάλου ποσοστού του κρατικού χρέους και η αποπληρωμή του υπολοίπου σε συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

"Αν δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα της Γερμανίας που θέλει να κερδίσει χρόνο ως τις εκλογές του φθινοπώρου, ο κ. Σόϊμπλε οφείλει το ελάχιστο: να επαναλάβει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί πολιτική δέσμευση" είπε.

Κατηγόρησε τα ιδιωτικά κανάλια ότι αποκλείουν τη Νέα ΜΕΡΑ από τη δημόσια συζήτηση, προανήγγειλε προσφυγή στο ΕΣΡ, και χαρακτήρισε την ΕΡΤ "το μοναδικό νόμιμο κανάλι".

"Σ' αυτή τη διαδρομή επιβεβαιώσαμε τους αντιπάλους μας. Αυτούς που μας σνόμπαραν και δε βρήκαν κανένα ενδιαφέρον δήθεν στα όσα λέμε. Είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται κάθε πρωί και βράδυ το μνημόνιο, το λάθος πρόγραμμα, το δίκιο των δανειστών και της τρόικας, την κωλοτούμπα όταν γίνεται προς τη «σωστή» κατεύθυνση δηλαδή τη δική τους. Είναι οι ίδιοι που αφήνουν που και που ένα λυγμό ή ένα δάκρυ για τις μικρές και μεγάλες τραγωδίες της καθημερινότητας του Έλληνα. Σ' αυτούς λέμε: Θέλετε δε θέλετε θα μιλήσετε για μας, για τις απόψεις μας και τις θέσεις μας. Το δικαίωμα στη Ραδιοτηλεόραση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο" είπε ο κ. Ζώης.

Ο κ. Ζώης κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων στους Γερμανούς, ενώ ζήτησε θέσπιση απλής αναλογικής με μείωση του ποσοστού εισόδου στη Βουλή.

Υποστήριξε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του κόμματός του είναι οπαδοί του Γερμανού Καθολικού Μοναχού του Θωμά Κεμπήσιου που συμβουλεύει: «είναι πολύ πιο ασφαλές να υπακούς παρά να κυβερνάς» και δήλωσε ότι τους απαντά με τα λόγια του Τόμας Πέϊν: «είναι καθήκον ενός πατριώτη να προστατέψει τη χώρα του από μία τέτοια κυβέρνηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόεδρος της "Νέας Μέρας" ο Χρήστος Ζώης

SHARE:

24Media Network