Η πρόταση Ρέντσι στη Σύνοδο

Σύνοδος των μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο.Στιγμιότυπο από τις αφίξεις αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων,Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Σύνοδος των μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο.Στιγμιότυπο από τις αφίξεις αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων,Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ενδιαφέρον παραλειπόμενο που μάθαμε από την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο και ενδεικτικό της διάθεσης που υπάρχει πλέον στις χώρες αυτές να αμφισβητήσουν το σύμφωνο σταθερότητας: Κατά τη συζήτηση των ηγετών των χωρών του Νότου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είπε μεταξύ άλλων ότι όπως υπάρχουν πρόστιμα για το έλλειμμα έτσι πρέπει να υπάρχουν και για... το πλεόνασμα. Δηλαδή να είναι υποχρεωμένη μία χώρα να επενδύει το πλεόνασμα. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δεν επανέλαβε βέβαια αυτή την πρόταση στις δημόσιες δηλώσεις του. Όμως το μήνυμα ήταν σαφές. Όπως και ο αποδέκτης.

SHARE:

24Media Network