Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον Μακρόν;

Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Γαλλικής ΔΗμοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν μετά την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Γαλλικής ΔΗμοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν μετά την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εξαιτίας της οκταετούς κρίσης, το γνωρίζουν όλοι, δεν χρειάζεται να είσαι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας για να έχεις την μεγάλη εικόνα. Όταν λοιπόν έκλεισαν χθες οι κάμερες στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντηση του Εμμανουέλ Μακρόν με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γάλλος πρόεδρος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η χώρα μας. Ο Αλ.Τσίπρας απάντησε ότι "Είναι η ανεργία και ειδικά η ανεργία των νέων που όταν μπήκα σε αυτό το δωμάτιο τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στο 27% και το 55% αντίστοιχα". Συμπλήρωσε ότι "έχουμε κάνει πολλά βήματα αλλά έχουμε δρόμο ακόμη", αναφερόμενος στο ποσοστό ανεργίας που ανέρχεται πλέον στο 21,2%, ενώ ζήτησε και μια μικρή "χάρη" από τον Γάλλο Πρόεδρο, λέγοντας του πως "θέλω να δουλέψουμε μαζί σε αυτό και να το τονίσεις στην ομιλία σου". Ο Ε.Μακρόν, έδειξε μεγάλη κατανόηση και πράγματι έκανε ειδική αναφορά στην ανεργία και ειδικότερα σε αυτή των νέων ανθρώπων.

SHARE:

24Media Network