Το μοντέλο της SPD

Στιγμιότυπο απο την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους της Ελληνικής αποστολής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος,στο περιθώριο της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες,Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο απο την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους της Ελληνικής αποστολής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος,στο περιθώριο της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες,Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ακόμη και από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο Ευάγγελος Αντώναρος ενημερώνεται για την πολιτική επικαιρότητα και σχολιάζει. Χθες πήρε αφορμή από την εκλογή του Μάρτιν Σουλτς με ποσοστό 100% στη θέση του νέου προέδρου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών. Αυτό που του προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι το συνέδριο της SPD, που εξέλεξε το Σουλτς, απαρτιζόταν από μόνο 607 συνέδρους. Κατά τον Αντώναρο δε, όλα σχεδόν τα κόμματα στην Ευρώπη έτσι εκλέγουν πρόεδρο, “όχι από τη λεγόμενη λαϊκή βάση -- που ποτέ δεν την στήριξα ως λύση, αλλά είναι και αμφίβολης σύνθεσης. Ούτε βέβαια από συνέδρια μαμούθ με 5.000 συνέδρους...” Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν υπονοεί κάτι για τους δύο προέδρους της ΝΔ που εκλέχθηκαν από τη βάση από το 2009 και μετά. Απλώς ο Αντώναρος είχε και τότε διαφωνήσει με την αλλαγή του τρόπου εκλογής, όμως αυτή πέρασε εν τέλει στο καταστατικό της ΝΔ. Και έτσι η συζήτηση αυτή είναι απλά φιλολογική.

ADVERTISING

24Media Network