28η Οκτωβρίου: 5+2 προτάσεις για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν το τριήμερο

28η Οκτωβρίου: 5+2 προτάσεις για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν το τριήμερο
Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου καταλαμβάνει έκταση 25 περίπου στρεμμάτων. News 24/7

Όλες οι free εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες που θα βρεις στην πόλη της Αθήνας το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

To τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έφτασε κι εμείς συγκεντρώσαμε για όσους μείνουν στην Αθήνα όλες τις free εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες που θα βρεις στην πόλη της Αθήνας!

Μουσείο Ακρόπολης

Μουσείο Ακρόπολης Menelaos Myrillas/ SOOC
Μουσείο Ακρόπολης Menelaos Myrillas/ SOOC

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη για όλους, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί ως τα μεσάνυχτα.

Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι

Μουσείο Ακρόπολης Menelaos Myrillas/ SOOC
Μουσείο Ακρόπολης Menelaos Myrillas/ SOOC

Τις πόρτες τους ανοίγουν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία του κράτους για να υποδεχθούν με ελεύθερη είσοδο το κοινό που θα επιλέξει να εντάξει στο πρόγραμμά του μία επίσκεψη σε κάποιο από αυτά.

Όπως ισχύει βάσει απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια, η είσοδος σε μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο καθώς και αρχαιολογικοί χώροι είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο | Όουεν Κόλφερ, Άντριου Ντόνκιν, Ριγκάνο Τζοβάννι, Πρόσφυγες

Η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου τον δημιουργό κόμικς και μεταφραστή, Θανάση Πέτρου, στον ρόλο του συντονιστή. Μεταξύ των έργων του, συγκαταλέγονται τα Γιαννούλης Χαλεπάς. Ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής (σε σενάριο Δημήτρη Βανέλλη, Εκδόσεις Πατάκη, 2019), Γρα-Γρου (σε σενάριο Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, εκδ. Ίκαρος), Στη μάχη του Μαραθώνα (σε σενάριο Κατερίνας Σέρβη, Εκδόσεις Πατάκη, 2015).

Το βιβλίο που θα διαβάσουν τα μέλη της Λέσχης αυτόν τον μήνα μαζί είναι το Πρόσφυγες των Όουεν Κόλφερ, Άντριου Ντόνκιν και Ριγκάνο Τζοβάννι.
30 μέλη από 12 έως 16 ετών συζητούν με αφορμή το επίκαιρο κόμικ, για να δημιουργήσουν και να ανακαλύψουν, μέσα από τις σελίδες του, νέους κόσμους.
Κυριακή 30/10/ 13.00-14.30/ΖΟΟΜ/Για αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών/Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Εδώ Φάρος! Ζουζούνια και Σκουλήκια

Pelagia Karanikola © 2022

Tο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επενδύοντας σταθερά στην εκπαίδευση και την επαφή των παιδιών με την τέχνη, περιλαμβάνει στο φετινό πρόγραμμά του μία νέα εικαστική δράση: από τις 30 Οκτωβρίου, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, παιδιά 4 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό έργο τέχνης με την καθοδήγηση καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών, εκπέμποντας «Εδώ Φάρος!». Στον χώρο του Φάρου θα προϋπάρχει εικαστική εγκατάσταση με την επιμέλεια του καλλιτέχνη του μήνα, ο οποίος, στη συνέχεια, θα υποδέχεται τα παιδιά εντός του έργου και θα τα καθοδηγεί στην εξέλιξή του.
Με την επιμέλεια των Μάρως Μιχαλακάκου, Γιώργου Γυπαράκη, Βασίλη Γεροδήμου.

Κυριακή 30/10: Μάρω Μιχαλακάκου, Εδώ Φάρος! Ζουζούνια και Σκουλήκια: Ένα σπήλαιο σε εξέλιξη. Μαζί με τους μικρούς καλλιτέχνες-σπηλαιολόγους και εντομολόγος θα ολοκληρώσουμε τα τοιχώματα του σπηλαίου, θα ζωγραφίσουμε πάνω τους και θα δημιουργήσουμε ζουζούνια, σκουλήκια και διάφορα άλλα ζωύφια που βρίσκουμε στο εσωτερικό της γης, αλλά και στη φαντασία μας.

Info: 10.30-12.30 | Για παιδιά 10 έως 12 ετών | έως 30 παιδιά/13.30-15.30 | Για παιδιά 7 έως 9 ετών | έως 30 παιδιά/16.30-18.00 | Για παιδιά 4 έως 6 ετών | έως 30 παιδιά/Το έργο θα είναι επισκέψιμο για το γενικό κοινό μετά το πέρας των εργαστηρίων από τις 18.00 έως τις 20.00.

Βόλτα στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τις Κυριακές

Το σημερινό Προεδρικό Μέγαρο άρχισε να κτίζεται το 1891 και ολοκληρώθηκε το 1897. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγει και πάλι για το κοινό, από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’, αρ. 2. Τυχόν αλλαγές στην επισκεψιμότητα του κήπου θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας www.presidency.gr./Προεδρικό Μέγαρο, Ηρώδου Αττικού 21

Με το κινητό στο χέρι στον Εθνικό Κήπο

Το έργο του Ai Weiwei "Gilded Cage" μέσα από το ... κινητό Curtesy of the Jerusalem Botanical Gardens

Μια πρωτότυπη έκθεση με “αόρατα” έργα τέχνης διοργανώνουν στον Εθνικό Κήπο – και για πρώτη φορά στην Ελλάδα – ο Δήμος Αθηναίων και η Outset Greece. Η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης “Seeing The Invisible” είναι μία εικαστική εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη, μιας και μιλάμε για έργα τέχνης που γίνονται ορατά μόνο μέσα από τη χρήση εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα ή στα τάμπλετ των επισκεπτών.

Μυρτώ Ξανθοπούλου – «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (δεν έχω στυλό)» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Στην πέμπτη ατομική της, με τίτλο «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (δεν έχω στυλό)», η Μυρτώ Ξανθοπούλου κατασκηνώνει προσωρινά στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο πλαίσιο του Culture is Athens/Πολιτισμός είναι η Αθήνα, από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2022.

Πρόκειται για μια site-specific εγκατάσταση με θέμα τη χειρωναξία, την ύλη και τον λόγο και το πώς αλληλοσυμπληρώνονται στην αναζήτηση νοήματος. Παρουσιάζεται στο σπίτι-μουσείο μιας εμβληματικής γυναίκας που ανέδειξε την αξία και τον πλούτο της χειρωνακτικής τέχνης στην Ελλάδα.

Η έκθεση, που σχεδιάστηκε ειδικά για το μουσείο, περιλαμβάνει μια σειρά γλυπτά και ένα βίντεο, τα οποία απλώνονται σε τρεις συνεχόμενες αίθουσες. Στην κεντρική αίθουσα, πάνω από το περίτεχνο τζάκι, δεσπόζει μια σύνθεση με ριζόχαρτα ζωγραφισμένα με μπλε στυλό. Η φράση «Η βρύση στάζει», που αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στην επιφάνειά τους, στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο δεν χρήζει απαραίτητα αποκωδικοποίησης. Άλλωστε για την Μυρτώ Ξανθοπούλου η γλώσσα είναι κώδικας· όταν γράφει μια φράση εννοεί πάντα κάτι άλλο. Αντίστοιχα, σύμφωνα με την ίδια, η «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» μπορεί να σημαίνει πολλά: «Ο τίτλος έχει μια καθετότητα. Η καταιγίδα μπορεί να είναι το κλάμα, ένα ξέσπασμα, μια αλληλουχία γεγονότων, συναισθημάτων, λέξεων, ένα φυσικό φαινόμενο που, όσο διαρκεί, οτιδήποτε άλλο μοιάζει να σταματά. Η λέξη έχει κάτι το δραματικό, αλλά και μια υπερβολή, κάτι σχεδόν αστείο (όλοι θα σκεφτούν το τραγούδι του Αντύπα). Εκφράζει και ταυτόχρονα υπονομεύει το δράμα». Η καλλιτέχνις διευκρινίζει ότι βλέπει όλα τα έργα της ως κείμενο: «Γενικά έχω μια κειμενική αντίληψη για τα πράγματα. Στο κεφάλι μου πάντα υπάρχουν λέξεις και φράσεις, αφηγήσεις γύρω από τις οποίες χτίζω τα έργα μου και τα κατανοώ. Και τα διαβάζω σαν κείμενο, ακόμα και όταν αυτό απουσιάζει».
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11:00-16:00 | Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα