ΜΟΥΣΕΙΟ

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: Ένα όραμα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα

Ένας μεγάλος πολιτιστικός θησαυρός, που αναμένεται να δώσει νέα αναπτυξιακή διάσταση και προοπτική στην πόλη των Χανίων. Τι αναφέρει η αρχαιολόγος Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη για την ίδρυση του μουσείου στο ιστορικό κέντρο της Χαλέπας.

Μάκο Κομούρο

Νέα Υόρκη: Πρακτική στο Met κάνει η πρώην πριγκίπισσα της Ιαπωνίας

Η Μάκο Κομούρο εγκατέλειψε τον βασιλικό της τίτλο για να παντρευτεί τον αγαπημένο της συμφοιτητή στο Κολλέγιο. Τώρα, η πρώην πριγκίπισσα της Ιαπωνίας κάνει την πρακτική της άσκηση στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης για αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: "Πιστεύω ότι οι γονείς μου θα ήταν πολύ υπερήφανοι"

Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, μια ημέρα πριν ανοίξει τις πόρτες του για τους επισκέπτες. Ανάμεσα στα εκθέματα και η συλλογή των Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη, την οποία δώρισαν στο κράτος πριν από 22 χρόνια.

Χρυσοί τρούλοι της Μονής Σπηλαίων του 11ου αιώνα στο Κίεβο.

Τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Κιέβου εκπέμπουν SOS

Τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Κιέβου, αλλά και το ιστορικό κέντρο όπως και η ευρύτερη πόλη που περιλαμβάνει πολλά άλλα ιστορικά μνημεία, τοποθεσίες και μουσεία, επίσης κοντά σε διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια, σε περίπτωση βομβαρδισμού κινδυνεύουν.

Η νοτιοδυτική γωνία της ζωφόρου του Παρθενώνα, από την οποία ξεκινούν τα δύο σκέλη της πομπής των Παναθηναίων

Δείτε ολόκληρη τη ζωφόρο του Παρθενώνα - 380 ανθρώπινες μορφές στα γενέθλια της θεάς Αθηνάς

Η εξαιρετική αυτή εφαρμογή συγκεντρώνει φωτογραφίες και περιγραφές όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου που βρίσκονται στο Μουσείο Ακρόπολης και στο εξωτερικό.

Μητσοτάκης από Μουσείο Ακρόπολης: "Ηχηρό μήνυμα η επιστροφή 10 θραυσμάτων του Παρθενώνα"

Μητσοτάκης από Μουσείο Ακρόπολης: "Ηχηρό μήνυμα η επιστροφή 10 θραυσμάτων του Παρθενώνα"

Ως ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης χαρακτήρισε την επιστροφή των 10 θραυσμάτων ο πρωθυπουργός.

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

New York Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Βρετανία παραμένει σιωπηλή

Σε αφιέρωμα των New York Times τα γλυπτά του Παρθενώνα αναφέρονται ως τα πιο γνωστά διαφιλονικούμενα μουσειακά εκθέματα στον κόσμο. Τι αναφέρει για την στάση της βρετανικής κυβέρνησης

Εγκατάλειψη παιδιού έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Βίντεο ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη παιδιού έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Εγκαταλελειμμένο βρέθηκε ένα κοριτσάκι 1,5 έτους στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου στην οδό Πατησίων το πρωί της Κυριακής. Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή.

Ο Μαέβιους Παχατουρίδης υπάρχει στ' αλήθεια - Καλλιτέχνης πήρε 84.000$ και παρέδωσε λευκό καμβά

Ο Μαέβιους Παχατουρίδης υπάρχει στ' αλήθεια - Καλλιτέχνης πήρε 84.000$ και παρέδωσε λευκό καμβά

Καλλιτέχνης στη Δανία έλαβε 84.000 δολάρια από μουσείο και του επέστρεψε λευκούς καμβάδες με τίτλο "Πάρτε τα χρήματα και τρέξτε". Όπως είπε, διαμαρτύρεται για τις χαμηλές αμοιβές των καλλιτεχνών.

Σπήλαια Διρού

Περιήγηση στο Αχίλλειο, βαρκάδα στον Διρό από τον καναπέ σου

Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, λανσάρει ψηφιακές τρισδιάστατες ξεναγήσεις στα δυο εμβληματικά αξιοθέατα της Κέρκυρας και της Μάνης - Δωρεάν πρόσβαση για όλα τα σχολεία της χώρας.

Το μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκε η Μπριζίτ Μακρόν συνοδευόμενη από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Μπριζίτ Μακρόν: Στο Μουσείο Μπενάκη με Μαρέβα Μητσοτάκη και Γιάννα Αγγελοπούλου

Το μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκε η Μπριζίτ Μακρόν, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, συνοδευόμενη από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Πανσέληνος Αυγούστου 2021: Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Με ελεύθερη είσοδο θα μπορούν να επισκεφθούν 120 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους οι πολίτες την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. Η οπτική απάτη πίσω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Το τέως βασιλικό κτήμα στο Τατόι

Ξεκινά η υλοποίηση για την αποκατάσταση του θερινού ανακτόρου στο Τατόι - Μετατρέπεται σε μουσείο

Το ανάκτορο μετατρέπεται σε μουσείο και οι χώροι του θα αντανακλούν την περίοδο του Γεωργίου του Α', εκθέτοντας έπιπλα, αντικείμενα, πίνακες, αλλά και μαρτυρίες, που τεκμαίρουν τη διαδρομή της τέως βασιλικής οικογένειας.

Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub

Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub

Σε νομική διαμάχη βρίσκεται το Μουσείο του Λούβρου με την δημοφιλή ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, Pornhub, με αφορμή το λανσάρισμα πλατφόρμας, στην οποία πορνοστάρ αναβιώνουν κλασικά έργα τέχνης.

Σαγκάη: Ανοίγει το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο

Σαγκάη: Ανοίγει το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο

Στη Σαγκάη θα ξεκινήσει να λειτουργεί το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα πλανητάριο, ένα παρατηρητήριο, ένα ηλιακό τηλεσκόπιο και πολλές εκθέσεις.

Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών

Δέκα επιπλέον χώρους ζήτησε και πήρε ο Οίκος Dior, χωρίς έγκριση του ΚΑΣ

Βιντεοσκοπήσεις έγιναν ή θα γίνουν με την απευθείας αδειοδότηση του ΥΠΠΟ και σε Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, Ανάκτορο της Κνωσού και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Μουσείο της Θήρας και Ακρωτήρι της Σαντορίνης, Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών και Μουσείο Δελφών, Πλατεία Μοναστηρακίου και Flea Market και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Νίκος Σταμπολίδης

ΥΠΠΟΑ: Πρώτος γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης ο καθηγητής Ν. Σταμπολίδης

Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για την ολοκλήρωση του Διεθνούς Διαγωνισμού για την πλήρωση της θέσεως του πρώτου Γενικού Διευθυντού του Μουσείου Ακροπόλεως.