9η Biennale Ελλήνων Αρχιτεκτόνων: Οι νέοι επαγγελματίες στο μικροσκόπιο

9η Biennale Ελλήνων Αρχιτεκτόνων: Οι νέοι επαγγελματίες στο μικροσκόπιο

Η διοργάνωση φιλοξενεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Μουσείο Μπενάκη Ημερίδα Αρχιτεκτόνων, με στόχο να δοθεί βήμα στους νέους αρχιτέκτονες να παρουσιάσουν τους προβληματισμούς τους σε σχέση με τη σύγχρονη εποχή.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής διοργανώνει, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και με στρατηγικό συνεργάτη το περιοδικό ek, Ημερίδα Αρχιτεκτόνων στο πλαίσιο της 9ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη/Πειραιώς 138).

Η ημερίδα θα αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο μέρος θα μιλήσουν αρχιτέκτονες και εκπρόσωποι των χορηγών της εκδήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος μέλη της κριτικής επιτροπής θα συνομιλήσουν με αρχιτέκτονες το έργο των οποίων έχει διακριθεί στην φετινή Biennale.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί βήμα στους νέους αρχιτέκτονες να παρουσιάσουν τους αρχιτεκτονικούς τους προβληματισμούς σε σχέση με τη σύγχρονη εποχή. Το ΕΙΑ φιλοδοξεί με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρει σε έναν διάλογο για την αρχιτεκτονική και την πόλη ανιχνεύοντας τη σκέψη των νέων δημιουργών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

- 17:30 Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ε.Ι.Α. Ηλία Κωνσταντόπουλο

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

- Συντονιστής: Μιλτιάδης Τζιτζάς, Αντιπρόεδρος Ε.Ι.Α.

17:50- 19:00:

- Γιάννης Καλοταράνης: “Αρχιτεκτονική Ξενοδοχείων: ανακαλύπτοντας σύγχρονα υλικά”, Διευθύνων Σύμβουλος, Καλοταράνης Α.Ε. (Χρυσός Χορηγός)

Γεράσιμος Γερολυμάτος: “Indoor Air Comfort® - Εσωτερική Υγιεινή Ατμόσφαιρα”, Διευθυντής Marketing, Kraft Paints (Αργυρός Χορηγός)

- Δρ. Παύλος Βαταβάλης: “Double Skins”, Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής Etem

- Vois Architects: “Σχεδιάζοντας Εξοχικές Κατοικίες Άξονες και Συμμετρίες” powered by Halo Architectural Lighting

- LC Architects: “Έξυπνη Αρχιτεκτονική για ένα Βιώσιμο Μέλλον” powered by Terna

- Ναταλία Εφραίμογλου: “Μια εναλλακτική προσέγγιση στη φιλοξενία: Το Euphoria Retreat Destination Spa, project by Ναταλία Εφραίμογλου & Deca Architecture” powered by Schneider Electric

- Αθηνά Αντύπα: “Από την λειτουργικότητα στην εμπειρία”, Διευθύντρια Marketing Miele, AD Architects: “Αρχι-τεκτονικές προσεγγίσεις” powered by Miele

19:00-19:20 Διάλειμμα

9η Biennale Ελλήνων Αρχιτεκτόνων: Οι νέοι επαγγελματίες στο μικροσκόπιο

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, Κωνσταντίνα Κάλφα, Πάνος Τσακόπουλος, Κώστας Τσιαμπάος, Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Θεώνη Ξάνθη, συνομιλούν με νέους αρχιτέκτονες:

19:20- 19:40:

- Μυρτώ Κιούρτη

- Ανδρέας Νικολοβγένης

19:40-20:00:

- Fiore Architects

- Iva Vassileva

20:00-20:20:

- Τίνα Κάραλη & Θάνος Μπαμπανέλος

- Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος & Γεωργία Συριοπούλου

20:20-20:40:

- Κωνσταντίνος Κοσμάς & Νέστωρας Σκατζούρης

- Micromega (Αλέξανδρος Ζώμας & Μάρα Παπαβασιλείου)

20:40-21:00:

- Γιάννης Γιαννούτσος

- Τσαμπίκος Πετράς

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ΕΔΩ

 

SHARE:

24Media Network