Απόφαση- έκπληξη: Ο Μηλιός πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην πρόσκληση:
Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση για την υπογραφή Β΅ιας Β΅νηΒ΅ονιακής συΒ΅φωνίας νεοφιλελεύθερης στρατηγικής (ιδιωτικοποιήσεις, κατεδάφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και των εργασιακών δικαιωΒ΅άτων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.ά.).
Αποδεικνύεται πως η συΒ΅φωνία της 20ής Φλεβάρη διευκόλυνε, αντικειΒ΅ενικά, αυτή την επίθεση και η «δηΒ΅ιουργική ασάφεια» ευνόησε τους ισχυρούς. Η εκτίΒ΅ηση πως Β΅πορεί να οικοδοΒ΅ηθεί ένα ριζοσπαστικό πρόγρα¡¡α αντι-λιτότητας Β΅ε την ανοχή των νεοφιλελεύθερων διευθυντηρίων της Ευρωζώνης αποδείχτηκε λάθος. Τώρα πλησιάζουΒ΅ε στην κρίσιΒ΅η ώρα των αποφάσεων για την κυβέρνηση, το κό¡¡α ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνική πλειοψηφία.
Χρειάζεται να διαλέξουΒ΅ε ανάΒ΅εσα στην υπογραφή της διαφαινόΒ΅ενης συΒ΅φωνίας λιτότητας και τη ρήξη Β΅ε τους δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν Β΅πορεί να Β΅ετατραπεί σε κό¡¡α λιτότητας ούτε και η κυβέρνηση να υλοποιήσει Β΅νηΒ΅όνιο. Αυτός είναι ο λόγος που ήδη τίθενται στο τραπέζι από το εσωτερικό και το εξωτερικό προτάσεις για «ξεκαθάρισΒ΅α» Β΅έσα στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικές λύσεις «εθνικής ενότητας».
Για όλους αυτούς τους λόγους η Β΅όνη διέξοδος είναι η επιλογή της ρήξης Β΅ε τους δανειστές. Με στάση πληρωΒ΅ών των δόσεων, Β΅έτρα περιορισΒ΅ού της «ελευθερίας» φυγής κεφαλαίων, δηΒ΅όσιο έλεγχο στις τράπεζες, φορολόγηση του κεφαλαίου και των πλούσιων για την χρηΒ΅ατοδότηση φιλολαϊκών Β΅έτρων, υποστήριξη αυτής της πολιτικής Β΅ε κάθε αναγκαίο Β΅έσο, ακόΒ΅η και Β΅ε ενδεχόΒ΅ενη ρήξη Β΅ε την ΟΝΕ.
Για όλα αυτά, σας καλούΒ΅ε να συζητήσουΒ΅ε στην ανοιχτή εκδήλωση του Rproject την Τρίτη 19/5 στις 7 Β΅.Β΅. στην ΕΣΗΕΑ. ΣήΒ΅ερα κρίνεται το Β΅έλλον των εργαζοΒ΅ένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων. Και ταυτόχρονα το Β΅έλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην πρόσκληση: Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση για την υπογραφή Β΅ιας Β΅νηΒ΅ονιακής συΒ΅φωνίας νεοφιλελεύθερης στρατηγικής (ιδιωτικοποιήσεις, κατεδάφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και των εργασιακών δικαιωΒ΅άτων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.ά.). Αποδεικνύεται πως η συΒ΅φωνία της 20ής Φλεβάρη διευκόλυνε, αντικειΒ΅ενικά, αυτή την επίθεση και η «δηΒ΅ιουργική ασάφεια» ευνόησε τους ισχυρούς. Η εκτίΒ΅ηση πως Β΅πορεί να οικοδοΒ΅ηθεί ένα ριζοσπαστικό πρόγρα¡¡α αντι-λιτότητας Β΅ε την ανοχή των νεοφιλελεύθερων διευθυντηρίων της Ευρωζώνης αποδείχτηκε λάθος. Τώρα πλησιάζουΒ΅ε στην κρίσιΒ΅η ώρα των αποφάσεων για την κυβέρνηση, το κό¡¡α ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνική πλειοψηφία. Χρειάζεται να διαλέξουΒ΅ε ανάΒ΅εσα στην υπογραφή της διαφαινόΒ΅ενης συΒ΅φωνίας λιτότητας και τη ρήξη Β΅ε τους δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν Β΅πορεί να Β΅ετατραπεί σε κό¡¡α λιτότητας ούτε και η κυβέρνηση να υλοποιήσει Β΅νηΒ΅όνιο. Αυτός είναι ο λόγος που ήδη τίθενται στο τραπέζι από το εσωτερικό και το εξωτερικό προτάσεις για «ξεκαθάρισΒ΅α» Β΅έσα στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικές λύσεις «εθνικής ενότητας». Για όλους αυτούς τους λόγους η Β΅όνη διέξοδος είναι η επιλογή της ρήξης Β΅ε τους δανειστές. Με στάση πληρωΒ΅ών των δόσεων, Β΅έτρα περιορισΒ΅ού της «ελευθερίας» φυγής κεφαλαίων, δηΒ΅όσιο έλεγχο στις τράπεζες, φορολόγηση του κεφαλαίου και των πλούσιων για την χρηΒ΅ατοδότηση φιλολαϊκών Β΅έτρων, υποστήριξη αυτής της πολιτικής Β΅ε κάθε αναγκαίο Β΅έσο, ακόΒ΅η και Β΅ε ενδεχόΒ΅ενη ρήξη Β΅ε την ΟΝΕ. Για όλα αυτά, σας καλούΒ΅ε να συζητήσουΒ΅ε στην ανοιχτή εκδήλωση του Rproject την Τρίτη 19/5 στις 7 Β΅.Β΅. στην ΕΣΗΕΑ. ΣήΒ΅ερα κρίνεται το Β΅έλλον των εργαζοΒ΅ένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων. Και ταυτόχρονα το Β΅έλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τη σύνθεση στου ΔΣ του Φεστιβάλ, η οποία έκρυβε μία έκπληξη, καθώς πρόεδρος ορίστηκε ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Μία εκπληξη έκρυβε η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, καθώς πρόεδρος ορίστηκε ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος είχε αποχωρήσει λόγω τρίτου μνημονίου και μάλιστα μέχρι πρόσφατα αρθρογραφούσε εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

«Η απόφαση ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, εξηγώντας το σκεπτικό, καθώς είσε προηγηθεί ρήξη μεταξύ του ΔΣ και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το νέο ΔΣ του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ

Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, Δικηγόρος

Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης

Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ

Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός

Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ

Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης

Σκεπτικό της απόφασης

Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μηλιός: Εναλλακτική υπήρχε. Η κυβέρνηση επέλεξε εξαρχής τη στρατηγική του συμβιβασμού

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της ρήξης Μηλιός και Πετράκος

Στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης, Μηλιός, Νταβανέλος κι ακόμη τρεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ρήξη και στάση πληρωμών

SHARE: