Αποθεώθηκε ο Μπόρις Μπερεζόφσκι στο Ηρώδειο

Αποθεώθηκε ο Μπόρις Μπερεζόφσκι στο Ηρώδειο
Πλάνο από το Ηρώδειο τη βραδιά της συναυλίας Eurokinissi

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συναυλία του κορυφαίου Ρώσου σολίστ Μπόρις Μπερεζόφσκι στο Ηρώδειο τη Δευτέρα που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδας.

Απόλυτος κυρίαρχος του πιάνου, ο κορυφαίος Ρώσος σολίστ Μπόρις Μπερεζόφσκι αποθεώθηκε, τη Δευτέρα, στο κατάμεστο Ηρώδειο, συνοδευόμενος από τη Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας, μια από τις κορυφαίες ορχήστρες εγχόρδων του κόσμου, που εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, υπό την μουσική διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν.

Η Ρωσική Φιλαρμονική συνόδευσε τον Μπόρις Μπερεζόφσκι στο δεύτερο κοντσέρτο του Σοπέν, με το οποίο ολοκληρώθηκε πανηγυρικά η συναυλία, η οποία είχε ανθρωπιστικό χαρακτήρα, καθώς πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα μετακίνησης των συμπολιτών μας, αλλά και για την επαναλειτουργία της κοινωνικής υπηρεσίας του Συλλόγου.

Η Chopiniana παρουσιάστηκε σε ενορχήστρωση της Τατιάνας Παπαγεωργίου, σε πρώτη εκτέλεση, για την Ορχήστρα Εγχόρδων της Μόσχας.Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι αντάμειψε το κοινό του προσφέροντας ως encore δύο ακόμα πιανιστικά αριστουργήματα. Το κοινό τον χειροκρότησε ολόθερμα, διακόπτοντας κάθε τόσο τη συναυλία με «μπράβο».

Η φιλανθρωπική βραδια πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, Ψηφιακής Πολιτικής Ενημέρωσης, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και του του προέδρου της ΚΕΔΕ αλλά του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πατούλη. Η εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Βουλής των Ελλήνων.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ, ο γενικός διευθυντής της Προμηθέας Gas Αλεξέι Μουράτοφ κ.ά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα