Χριστούγεννα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Χριστούγεννα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ΚΟΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα παρουσιάσει η ΚΟΑ την περίοδο των εορτών.

Οι Μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών μας δονούν και δονούνται μέσα από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ποικίλες μουσικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Η αρχή έγινε χθες, Παρασκευή,  με μια μαγευτική συναυλία στο Divani Apollon υπό τον ανερχόμενο Παντελή Κογιάμη, ο οποίος διηύθυνε ένα δεξιοτεχνικό πρόγραμμα στο ρυθμό των ημερών με σολίστες τους διακεκριμένους Νίκο Μάνδυλα και Μάνο Γουβέλη.

Αύριο, Κυριακή, το Μουσικό Σύνολο Χρόνος, εκτελεί στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης δημοφιλείς μελωδίες από όλο τον κόσμο.  Ακολουθεί στις 13.00 η δεκαεπταμελής Συμφωνιέτα και ο αναγνωρισμένος αρχιμουσικός Νίκος Χαλιάσας που θα ερμηνεύοσυν στη συμβολή οδών των Κολοκοτρώνη και Λεβίδου στην Κηφισιά

Στο πρόγραμμα ακολουθεί και η πρεμιέρα του δημοφιλούς  «Ο Πέτρος και ο Λύκος» υπό τον Νίκο Χαλιάσα. Η παράσταση θα ανέβει στις 26/12, 30/12 και 2 Ιανουαρίου στο Θέατρο Δαΐς.

Στις 27 Δεκεμβρίου, στο πολυσύχναστο Πεδίον του Άρεως το διευρυμένο σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon με διευθυντή τον Ανδρέα Πυλαρινό ανεβάζει διάθεση και ένταση.

Στις 30 Δεκεμβρίου, το Metallon κατηφορίζει στον Πειραιά στη συμβολή οδών Σωτήρος και Αλκιβιάδου, μεταδίδοντας σε μικρούς και μεγάλους το εορταστικό πνεύμα. Την ίδια ημέρα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το καθιερωμένο πλέον Γκαλά, με τη βραβευμένη υψίφωνο Βάσια Αλάτη και τον καταξιωμένο βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο να ερμηνεύουν αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου. Στο πόντιουμ, ο διεθνούς προβολής μαέστρος Γιώργος Πέτρου.

Τέλος, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το δωδεκαμελές σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon, θα έχει την τιμή και τη χαρά να ερμηνεύσει τα Κάλαντα ενώπιον του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα