Γίνεται το Matrix μιούζικαλ; Γίνεται και το τολμά ο Ντάνι Μπόιλ

Γίνεται το Matrix μιούζικαλ; Γίνεται και το τολμά ο Ντάνι Μπόιλ

Εκπληκτικά οπτικά εφέ, επαγγελματίες χορευτές και εκατοντάδες κομπάρσοι από το Μάντσεστερ θα αναπαραστήσουν μερικές από τις πιο εμβληματικές σκηνές του Matrix.

Ο Ντάνι Μπόιλ (Danny Boyle) ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μια ασυνήθιστη χορευτική διασκευή της υπερπαραγωγής επιστημονικής φαντασίας “The Matrix” του 1999. Ο 65χρονος σκηνοθέτης του “Slumdog Millionaire”, του “Trainspotting” και του “Steve Jobs” θα προσεγγίσει την ταινία του 1999 μέσα από “χορό, μουσική και οπτικά εφέ”.

Το μάλλον δύσκολο εγχείρημα του Μπόιλ είναι να φέρει το Matrix στη σκηνή, στήνοντας μία ”μεγάλης κλίμακας περφόρμανς“, η οποία θα φιλοξενηθεί στην πρεμιέρα ενός πολύ εντυπωσιακού νέου πολιτιστικού χώρου στο Μάντσεστερ.

Με τίτλο “Free Your Mind”, το (περίπου) μιούζικαλ Matrix, έχοντας πάρει την άδεια της Warner Bros. Theatre Ventures, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2023 στον χώρο Factory International, που όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του BBC, η κατασκευή του κόστισε μέχρι στιγμής 186 εκατομμύρια λίρες.

The Matrix/AFP COLLECTION CHRISTOPHEL/ AFP

Εκπληκτικά οπτικά εφέ, επαγγελματίες χορευτές και εκατοντάδες κομπάρσοι από το Μάντσεστερ θα αναπαραστήσουν μερικές από τις πιο εμβληματικές σκηνές της ταινίας, προβάλλοντας οράματα ενός εναλλακτικού μέλλοντος” διαβάζουμε στην ανακοίνωση.

Εγκαίνια με Matrix τις “βούλες” της Kusama

O Boyle, που έχει γεννηθεί στην πόλη Radcliffe κοντά στο Manchester, θεωρεί ότι το Matrix είναι “ένα εκπληκτικό προφητικό φιλμ” το οποίο προειδοποίησε για τη δύναμη και τις προκλήσεις της τεχνολογίας πολύ πριν τις συναντήσουμε. “Θυμάμαι να βλέπω την πρώτη ταινία, και όπως πιστεύω ότι έπαθαν πολλοί, να μην καταλαβαίνω ακριβώς τι βλέπω, αλλά να το απολαμβάνω σε ένα ενστικτώδες επίπεδο. Και δεν συναντάμε συχνά μια ταινία που αποκαλύπτει τον εαυτό της σε ορίζοντα 10-15 χρόνων”.

Κίανου και Τρίνιτι./ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR/ ZUMA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Κάπου εκεί διαβάζουμε ότι η χορογραφία θα έχει και κάποια στοιχεία… χιπ-χοπ, γεγονός που σίγουρα θα ξενίσει τους θιασώτες του Matrix και των soundtrack της ταινίας. Ο κινηματογραφικός “Neo”, Κιάνου Ριβς δεν φαίνεται να συμμετέχει στο πρότζεκτ, ούτε και οι άλλοι ηθοποιοί της ταινίας. Ο Mikey J συνθέτει τη μουσική για το χορευτικό σόου, ενώ ο Kenrick “H2O” Sandy έχει αναλάβει τη χορογραφία.

Το πολλά υποσχόμενο Factory International θα στεγάζει μόνιμα το “Manchester International Festival” και έχει υπολογιστεί ότι θα προσελκύει μέχρι και 850.000 επισκέπτες, ενισχύοντας τον τουρισμό αλλά και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας στην τοπική κοινότητα.

Διαβάζοντας για τα εγκαίνια του χώρου το επόμενο καλοκαίρι, εντύπωση προκαλεί το φαντασμαγορικό event των εγκαινίων, το οποίο λέγεται ότι θα επιμεληθεί η κορυφαία 93χρονη Γιαπωνέζα εικαστικός Yayoi Kusama.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα