Η Θεωρία των Πάντων: Όταν η ζωή του Χόκινγκ έγινε ταινία

Η Θεωρία των Πάντων: Όταν η ζωή του Χόκινγκ έγινε ταινία

Η γνωριμία, η σχέση και η κοινή γαμήλια ζωή του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ και της πρώτης συζύγου του Τζέιν Γουάιντ, από το Κέιμπριτζ του 1963 ως και τη δεκαετία του ’90

Η ζωής ενός εκ των μεγαλυτέρων μυαλών της σύγχρονης ιστορίας, αυτής του αστροφυσικού  Στίβεν  Χόουκινγκ, που γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο μιας συμφοιτήτριας του στο Κέμπριτζ, της  Τζέιν Γουάιλντ, έγινε ταινία το 2014 υπό τον τίτλο, “Η Θεωρία των Πάντων”.

Ένας απόλυτα υγιής κι ενεργός νεαρός, από την ηλικία των 21 ο Στίβεν θα ξεκινήσει μια άνιση μάχη με μια σπάνια ασθένεια που σταδιακά θα τον αφήσει παράλυτο. Με την ακούραστη Τζέιν στο πλάι του, όμως, ο Χόουκινς έθεσε νέους κανόνες στη φαρμακευτική και την επιστήμη, πετυχαίνοντας περισσότερα από ότι είχε ονειρευτεί.

Ήταν η πρώτη φορά που ο διάσημος επιστήμονας οπτικοποιήθηκε στο σινεμά, ενώ ο ίδιος είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την παραγωγή, λέγοντας πως πολλές φορές ένοιωθε πως έβλεπε τον εαυτό του.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της πρώην συζύγου του, Τζέιν. Ο σκηνοθέτης, Τζέιμς Μαρς, έχει βραβευθεί με Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ Man on Wire .

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς

Σενάριο: Άντονι Μακάρτεν

Ηθοποιοί: Έντι Ρεντμέιν, Φελίσιτι Τζόουνς, Έμιλι Γουάτσον

Διάρκεια: 123

Έτος παραγωγής: 2014

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα