Κάννες 2015: Η επανάσταση στο κόκκινο χαλί γράφεται χωρίς ψηλά τακούνια!

Κάννες 2015: Η επανάσταση στο κόκκινο χαλί γράφεται χωρίς ψηλά τακούνια!

Η απαγόρευση εισόδου στην πρεμιέρα του «Carol» σε γυναίκες που δεν φορούσαν τακούνια στο κόκκινο χαλί έχει αναδειχθεί - δίκαια - στο μεγάλο θέμα του 68ου Φεστιβάλ Καννών και σε μια αναθεώρηση ενός πρωτοκόλλου που αγγίζει τα όρια του σεξισμού.

Είναι ειρωνικό πως ειδικά φέτος, σε μια διοργάνωση που - μετά τις αντιδράσεις του παρελθόντος για την έλλειψη γυναικείας παρουσίας αλλά και την ολοένα και πιο έντονη συζήτηση για τη θέση των γυναικών στη βιομηχανία - πασχίζει να αποδείξει ότι κάτι αλλάζει με παράλληλες εκδηλώσεις, μεγάλο αριθμό γυναικών δημιουργών στα προγράμματά του και επίσημο άνοιγμα με ταινία γυναίκας σκηνοθέτη, το Φεστιβάλ Καννών δημιουργήσε από μόνο του το «σκάνδαλο των ημερών», διώχνοντας από το κόκκινο χαλί μια ομάδα γυναικών επειδή δεν φορούσαν... τακούνια.

Διαβάστε ακόμη: Ολα όσα συνέβησαν την έκτη ημέρα του 68ου Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός ακούστηκε για πρώτη φορά ως ένα ακόμη «παράδοξο» του διασημότερου φεστιβαλικού κόκκινου χαλιού του πλανήτη. Στη συνέχεια όμως πήρε τις διαστάσεις που έπρεπε, αφού οι αντιδράσεις άρχισαν να καταφτάνουν από κάθε πιθανή πλευρά: από τα κοινωνικά δίκτυα που κατηγορούσαν το Φεστιβάλ για σεξισμό, μέχρι τις επίσημες δηλώσεις της Εμιλι Μπλαντ (που βρίσκεται στις Κάννες για την πρεμιέρα του «Sicario» του Ντενί Βιλνέβ) πως «όλοι πρέπει να φοράμε χαμηλά παπούτσια» δηλώνοντας απογοήτευση για το γεγονός «πάνω που νομίζαμε πως υπάρχουν νέα κύματα ισότητας.»

Natasha Poly poses for photographers upon arrival for the screening of the film Carol at the 68th international film festival, Cannes, southern France, Sunday, May 17, 2015. (AP Photo/Thibault Camus)
Natasha Poly poses for photographers upon arrival for the screening of the film Carol at the 68th international film festival, Cannes, southern France, Sunday, May 17, 2015. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Αν και αρχικά το Φεστιβάλ Καννών είχε δηλώσει πως τα τακούνια είναι υποχρεωτικά στο κόκκινο χαλί, με επίσημη ανακοινωσή του χθες ξεκαθάρισε λίγο περισσότερο το πρωτόκολλο των επίσημων πρεμιερών της διοργάνωσης:

«Σχετικά με το dress code των επίσημων προβολών, οι κανόνες δεν έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια (σμόκιν, επίσημο ένδυμα) και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά στο ύψος των παπουτσιών των γυναικών όπως και των αντρών.»

Ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ διέψευσε το γεγονός μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ σε επίσημο δείπνο στο Carlton μίλησε, σχολιάζοντας πως το θέμα έχει πάρει ήδη πολύ μεγάλες διαστάσεις χωρίς λόγο - δηλώνοντας επίσης πως η απαγόρευση των selfies στο κόκκινο χαλί δεν αφορά τους «διάσημους»:

Κάννες 2015: Η επανάσταση στο κόκκινο χαλί γράφεται χωρίς ψηλά τακούνια!

Το αποτέλεσμα είναι πως όλοι τώρα είναι ενημερωμένοι πως τα χαμηλά παπούτσια ανήκουν στο dress code του κόκκινου χαλιού, οπότε ας αναμένουμε τις πρώτες φωτογραφίες μέσα στις επόμενες ημέρες που θα το αποδεικνύουν - φανταζόμαστε με στιλ και φαντασία.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

SHARE:

24Media Network