Μια αξέχαστη πρεμιέρα για το 11ο Athens Open Air Film Festival

Μια αξέχαστη πρεμιέρα για το 11ο Athens Open Air Film Festival
Πρεμιέρα για το 11ο Athens Open Air Film Festival Nikos Katsaros / AOAFF 2021

Ξεκίνησε το 11ο Athens Open Air Film Festival με την πανελλήνια πρεμιέρα της οσκαρικής ταινίας "Άσπρο Πάτο". Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του αγαπημένου κινηματογραφικού θεσμού.

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, το 11ο Athens Open Air Film Festival με την πανελλήνια πρεμιέρα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «’Ασπρο Πάτο» («Another Round») του Τόμας Βίντερμπεργκ, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η βραδιά θα μείνει αξέχαστη σε όλους και ιδιαίτερα στο υπέροχο κοινό που έμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής και απόλαυσε το δεύτερο μισό και τον θριαμβευτικό επίλογο της ταινίας συνοδεία βροχής, κρατώντας ομπρέλες και προσθέτοντας μια ρομαντική και ταιριαστή βορειοευρωπαϊκή πινελιά στο συναρπαστικό κινηματογραφικό σκηνικό της οθόνης.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, παρουσία της Προέδρου της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, Μαρίας Μπόμπολα, καλωσόρισε τον κόσμο και χαιρέτισε τη συγκινητικά σταθερή παρουσία του η οποία ξεπερνά καιρικές προκλήσεις με προτεραιότητα την ασφάλεια που επιτάσσει η εποχή μας. Ο Λουκάς Κατσίκας ευχαρίστησε με τα πιο ζεστά λόγια τον διανομέα της ταινίας «’Ασπρο Πάτο», κ. Ζήνο Παναγιωτίδη (Rosebud.21), για την πολυετή πορεία και τεράστια προσφορά του «στην κινηματογραφική αγωγή και ωρίμανση του ελληνικού κοινού των τελευταίων δεκαετιών».

Στη συνέχεια κάλεσε κοντά τους θεσμικούς υποστηρικτές της βραδιάς, ‘Αννα Ροκοφύλλου, Πρόεδρο του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και Κωνσταντίνο Δέδε, Πρόεδρο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Τον λόγο πήρε πρώτη η ’Αννα Ροκοφύλλου η οποία εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Αθηναίων, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην προβολή, για να κηρύξει την επίσημη έναρξη της φετινής μας διοργάνωσης. Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του:

«Το Athens Open Air Film Festival είναι ο αγαπημένος κινηματογραφικός θεσμός που σηματοδοτεί κάθε χρόνο την καλοκαιρινή σεζόν και μετατρέπει την πόλη μας σε ένα απέραντο θερινό σινεμά, κάτω από τ΄αστέρια. Με μεγάλη μου χαρά κηρύσσω απόψε την έναρξη της 11η διοργάνωσης της σπουδαίας αυτής σινεφίλ γιορτής που υποστηρίζουμε ένθερμα και σταθερά μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.Βγαίνοντας με αισιοδοξία μέσα από ένα δύσκολο χρόνο εσωστρέφειας και απομόνωσης, εκδηλώσεις όπως το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας που θα το διαδεχθεί τον Σεπτέμβριο, προσφέρουν ψυχαγωγική ανάσα και διαφυγή στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Αναδεικνύουν την Αθήνα μας ως φάρο σύγχρονου πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Σας εύχομαι καλές προβολές και ένα γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι με ασφάλεια!»

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ τόνισε από την πλευρά της πόσο ενθουσιασμένη είναι για την 11η έκδοση του ιδιαιτέρως αγαπητού, καλοκαιρινού κινηματογραφικού θεσμού, αναφέροντας τη φράση του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη, Ζαν Λικ Γκοντάρ, ότι «ο κινηματογράφος παράγει αναμνήσεις», και ευχήθηκε να έχουμε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από όμορφες κινηματογραφικές προβολές.

Τέλος, στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Δέδες, αναφέρθηκε με αισιοδοξία στην επανεκκίνηση της πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας και, με αφορμή την ταινία, τόνισε τη σημασία του «να χαιρόμαστε τη ζωή με κάθε ευκαιρία».

Στην προβολή παρευρέθηκαν – μεταξύ άλλων – ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελένη Τουμπανάκη, ο Διευθυντής Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης του ΥΠΠΟΑ, Γιώργος Καραχάλιος, η Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Το κοινό του 11ου Athens Open Air Film Festival υποδέχτηκε το βανάκι του Pepper 96,6 με τις εορταστικές μουσικές επιλογές του.

Η σινεφίλ μπύρα Fischer συνόδευσε απολαυστικά την προβολή εγκαινιάζοντας και τη φετινή «δροσιστική» συνεργασία μας.

Λεπτομέρειες της διοργάνωσης, συνόψεις των ταινιών του προγράμματος και χάρτες των τοποθεσιών των προβολών μπορείτε να βρείτε στο σάιτ του φεστιβάλ www.aoaff.gr

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα