Όσκαρ 2019: Michael Paleodimos, ο Έλληνας φωτογράφος που διεκδικεί δεύτερο βραβείο

Όσκαρ 2019: Michael Paleodimos, ο Έλληνας φωτογράφος που διεκδικεί δεύτερο βραβείο

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι μισός Αυστραλός και κατοικεί στο Λονδίνο. Το 2016 κέρδισε για την ταινία μικρού μήκους "Stutterer". Φέτος είναι υποψήφιος για το ντοκιμαντέρ "Black Sheep".

Με έδρα του το Λονδίνο, ο γεννημένος στην Αθήνα και κατά το ήμισυ Αυστραλός φωτογράφος Michael Paleodimos, έχει τον κόσμο στα πόδια του. Ένα βραβείο Όσκαρ ήδη βρίσκεται στο ράφι του, ενώ σε λίγες ημέρες -την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου- διεκδικεί ένα δεύτερο!

Βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, ξεκαθαρίζει στο star.gr: «Δεν είμαι εγώ προσωπικά υποψήφιος για Όσκαρ, αλλά η ταινία μας είναι υποψήφια», αναφερόμενος τόσο στη μικρού μήκους ταινία «Stutterer» που το 2016 τον ανέβασε στη σκηνή του Kodak Theater στο Λος Άντζελες, όσο και στο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Black Sheep», που οδηγεί ξανά εκείνον και την ομάδα του στη μεγάλη γιορτή της 7ης Τέχνης.

Ο Michael, επτά χρόνια πριν βρέθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Βιοχημεία. Όμως η μεγάλη του αγάπη για τη φωτογραφία τον βρήκε σε κάποιο φωτογραφικό στούντιο να πειραματίζεται με την κάμερά του και να φωτογραφίζει για τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου. Το ένα έφερε το άλλο και η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2016 με την υποψηφιότητα και τη νίκη της ταινίας μικρούς μήκους «Stutterer» που τον έβαλε κι επίσημα στον χώρο της διεύθυνσης φωτογραφίας. «Από το Όσκαρ και μετά μου δίνονται περισσότερα σενάρια που είναι καλύτερα και μπορώ να είμαι λίγο πιο επιλεκτικός. Μου δίνεται πρόσβαση σε καλύτερα σενάρια», τονίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα