Ο Σμαραγδής απειλεί με μηνύσεις τους κριτικούς κινηματογράφου - Η Ακρίτα απαντά

Ο Σμαραγδής απειλεί με μηνύσεις τους κριτικούς κινηματογράφου - Η Ακρίτα απαντά

Ένα μήνα μετά την πρώτη προβολή της νέας του ταινίας ο σκηνοθέτης ανοίγει πόλεμο με τους κριτικούς που αναφέρθηκαν αρνητικά στο έργο του "από πρόθεση" να τον βλάψουν, όπως αναφέρει

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής καταφέρθηκε εναντίον των κριτικών κινηματογράφου που έγραψαν αρνητικά σχόλια για τη νέα του τανία "Καζαντζάκης".

Μιλώντας στο STAR, είπε χαρακτηριστικά:

"Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα  οι κριτικοί κινηματόγραφου είπαν "τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λεμε "κακοψυχιά". Ξεπεράστηκε το μετρο, φτάσαμε σε κατατάσσεις μεγάλης χυδαιότητας. Τόσο για την ταινία και για το πρόσωπο μου και για τους συνεργάτες μου ειπώθηκαν άσχημα πράγματα", εξηγεί στην κάμερα του STAR.

ADVERTISING

"Αντιπροσωπεύουν την αισθητική της "ξυρισμένης μασχάλης" που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν ειτε προσωπικά ή ορισμένα site που είναι στο μηχανισμό του σκοτεινού διαδικτύου", δηλώνει.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα, ο Γιάννης Σμαραγδής σχεδιάζει να απαντήσει μέσω της δικαστικής οδού.

"Επειδή το πράγμα βγήκε εκτός ορίων είμαι αποφασισμένος να κινηθώ δικαστικά σε όλους αυτούς που καθάρισαν εμένα και την ταινία. Στη χυδαιότητα απαντάμε δικαστικά. Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην "Ελπίδα" για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο".

Σε ερώτηση του Star για το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου και της κριτικής ο σκηνοθέτης τονίζει:

"Η κριτική  είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για "ύβριν",  για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες.Το κακό που κάνουν σε αυτούς επιστρέφει. Μέσα σε αυτούς τους κριτικούς υπάρχουν και κάποιοι πολύ σοβαροί. Αν δεν είναι από κακή πρόθεση αλλά είναι καλοί άνθρωποι μετά τη αποδοχή πρέπει να δουν ξανά την ταινία και να ζητήσουν συγγνώμη. Δεν το κάνουν γιατί το θέμα τους είναι μήπως και εγκαταλείψω την χώρα", κατέληξε.

Η Έλενα Ακρίτα απάντησε πάντως από τη δική της μεριά με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

"Ο Γιάννης Σμαραγδής κινείται νομικά εναντίον των κριτικών που έγραψαν άσχημα για τον "Καζαντζάκη" του. Μάλλον δεν έχει δει την ταινία", έγραψε χαρακτηριστικά η ίδια.

SHARE: