Όλα όσα μοιράστηκαν ο Γιώργος Λάνθιμος και η Nicole Kidman στις Κάννες

Όλα όσα μοιράστηκαν ο Γιώργος Λάνθιμος και η Nicole Kidman στις Κάννες

Ο Γιώργος Λάνθιμος, η Nicole Kidman και ο Barry Keoghan έδωσαν την πρώτη τους επίσημη κοινή συνέντευξη

Της Αναστασίας Βέργη

Λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του ‘The Killing of a Sacred Deer’ στις Κάννες, ο Γιώργος Λάνθιμος, η Nicole Kidman και ο Barry Keoghan έβαλαν τα αέρινά τους και ξεκίνησαν την προώθηση της νέα τους ταινίας, με μία σύντομη φωτογράφηση και την πρώτη τους επίσημη κοινή συνέντευξη για ένα πρότζεκτ που η Kidman δε θα άφηνε να περάσει έτσι.

“Ήθελα πολύ να είμαι μέρος του πρότζεκτ, του έστελνα μηνύματα “Σε παρακαλώ! Έλα! Βάλε με σε μία από τις δουλειές σου!’.

Η Kidman τόνισε σε αρκετά σημεία της συνέντευξης ότι ήταν πολύ σημαντικό να υποστηρίξει ως ηθοποιός ένα διαφορετικό όραμα σαν αυτό του Λάνθιμου. “Είναι μοναδικός και δεν υπάρχουν πολλοί δημιουργοί σαν κι αυτόν”.

 

“Μου έστειλε ένα μήνυμα ότι είχαμε γνωριστεί και στο παρελθόν, της είπα ότι φυσικά και θα ήθελα πολύ να δουλέψω μαζί της, απάντησε ότι έχει διαβάσει τα σενάρια, και αυτό ήταν”.

Το καστ και ο δημιουργός αστειεύτηκαν για την σκηνοθεσία του δεύτερου – ή μάλλον την (στο περίπου) απουσία της.

“Η βασική του καθοδήγηση είναι ‘Μην παίζεις’”, είπε γελώντας η Kidman, με τον Keoghan να την επιβεβαιώνει και να σχολιάζει ότι η ελευθερία που τους άφησε ήταν η ιδανική, αφού “ήταν όλα μέσα στο σενάριο”.

“Είμαι εκεί για να παρατηρώ και να βοηθάω όσο μπορώ. Όποτε βλέπω κάτι που δεν ταιριάζει τόσο στον κόσμο που φτιάχνουμε, προσπαθώ να το επικοινωνήσω και αυτό είναι όλο. Δεν είναι επιστήμη, δε γίνομαι πολύ συγκεκριμένος. Απλά εκφράζω αυτό που αισθάνομαι και τους βοηθάω να κάνουν τα δικά τους”. Η μία, πάντως, υπενθύμιση που φρόντιζε να τους κάνει σύμφωνα με τους δύο ηθοποιούς, ήταν ότι η ταινία “είναι κωμωδία”.

 

“Προσπαθώ να οργανωθώ και να προετοιμάζομαι, αλλά είναι μια διαδικασία που αλλάζει σε κάθε βήμα. Όταν γράφω το σενάριο δεν έχω εικόνες στο μυαλό μου, πρέπει να νιώσω ότι έχουμε κάτι στέρεο πρώτα. Μετά προσπαθώ να φανταστώ ποιος θα μπορούσε να παίξει, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Ποτέ δεν προσπαθώ να κάνω τους ηθοποιούς να γίνουν αυτό που περιγράφεται στο σενάριο. Αυτή είναι μια δεύτερη δημιουργική διαδικασία όπου διαλέγεις τα άτομα και έρχονται στο πρότζεκτ και το αλλάζουν. Μετά είναι οι τοποθεσίες και ο τρόπος που το γυρίζεις, αυτά βγαίνουν μέσα από το κείμενο, τα γραπτά και την ιστορία,. Αργότερα ξεκινάς τα γυρίσματα και βγαίνει τι δουλεύει και τι όχι, και πάνω εκεί προσπαθείς να εξελιχθείς.

 

Κάνω storyboards αλλά μετά τα πετάω για να έχω ένα πλάνο στο κεφάλι μου, ώστε να υπάρχει κάτι χτισμένο μέσα μου. Αν κολλήσουμε μπορεί να τα συμβουλευθώ ξανά. Συνήθως είναι οι αποφάσεις της στιγμής, όμως, και οι πρόβες με τους ηθοποιούς που κάνουν τη δουλειά”.

Δες το πρώτο επίσημο κλιπ από την ταινία παρακάτω:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα