Όσκαρ 2019: Οι ευνοούμενες των ταμείων – Πώς έχουν πάει οι υποψήφιες ταινίες σε εισπράξεις

Όσκαρ 2019: Οι ευνοούμενες των ταμείων – Πώς έχουν πάει οι υποψήφιες ταινίες σε εισπράξεις

Ποια είναι η υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ταινίας που πέτυχε τις καλύτερες εισπράξεις έως σήμερα παγκοσμίως. Πως τα πήγαν στην Ελλάδα και η θέση της Ευνοούμενης του Γιώργου Λάνθιμου

Η απονομή των όσκαρ απέχει μόνο ελάχιστες ώρες και το Statista δημιούργησε ένα γράφημα με βάση τις εισπράξεις που έχουν πραγματοποιήσει έως τις 20 Φεβρουαρίου οι υποψήφιες ταινίες για την κατηγορία “Καλύτερη ταινία”, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου.

Η χρονιά έχει ήδη το πρώτο παράξενο ρεκόρ της που δεν είναι άλλο από την ταινία Roma, παραγωγής Netflix, της πρώτης ταινίας για την οποία η πλατφόρμα είναι υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ταινίας. Οι εισπράξεις από την προβολή της στους κινηματογράφους είναι ελάχιστες, μόλις 3,9 εκατ. δολάρια για τον απλούστατο λόγο ότι “ανέβηκε” σε ελάχιστους κινηματογράφους παράλληλα με την προβολή της από την πλατφόρμα του Netflix. O λόγος είναι ότι η προβολή της σε κινηματογραφικές αίθουσες ήταν προϋπόθεση για να την θεωρήσει η Ακαδημία κινηματογραφική ταινία και να την αξιολογήσει.

Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέχουν οι πιο εμπορικές και για “μαζικό κοινό” ταινίες με την Black Panther να είναι η μόνη η οποία έσπασε το φράγμα του ενος δισ δολαρίων (1,34 δισ. δολάρια) ακολουθούμενη από το Bohemian Rhapsody (854 εκατ. δολάρια) και το remake του Α Star is Born (423 εκατ. δολάρια). Η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται στα 77,9 εκατ. δολάρια σε μικρή απόσταση από το Blackkklansman του Σπάικ Λι (90,6 εκατ.) και το Green Book (128,7 εκατ. δολ.) δεν αποκλείεται όμως να τις ξεπεράσει καθώς είναι η πλέον πρόσφατη που βγήκε στις αίθουσες και με πολλές πιθανότητες λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων – που με βάση το νόμο των πιθανοτήτων κάποιες θα μετατραπούν σε όσκαρ – να έχει μία δεύτερη “ζωή” στις αίθουσες μετά από την τελετή.

Πως πήγαν στις Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του boxofficemojo.com και στην Ελλάδα πρώτη από τις υποψήφιες για όσκαρ καλύτερης ταινίας έρχεται το Black Panther με εισπράξεις για το 2018 1,23 εκατ. δολάρια (σ.σ. ήταν η 14η ταινία σε εισπράξεις την περασμένη χρονία στην Ελλάδα) και ακολούθησε στην 17η θέση το Bohemian Rhapsody με 1,13 εκατ. δολάρια. Πολύ χαμηλότερα το A Star is Born με 737 χιλ. δολάρια.

Σε ότι αφορά την Ευνοούμενη η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες πριν από τέσσερις εβδομάδες βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση του box office ελληνικού box office για το 2019 με 113 χιλίαδες εισιτήρια έως και τις 10 Φεβρουαρίου ενώ οι εισπράξεις της έχουν ξεπεράσει τα 900 χιλ. δολάρια μέχρι στιγμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα