“Περασμένες Ζωές”: Το αισθηματικό δράμα της χρονιάς ανοίγει τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

“Περασμένες Ζωές”: Το αισθηματικό δράμα της χρονιάς ανοίγει τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας
Past Lives / Περασμένες Ζωές

Μαζί θα προβληθεί και το μικρού μήκους γκέι γουέστερν “Strange Way of Life” του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Οι ανακοινώσεις τίτλων έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες για τις φετινές, 29ες Νύχτες Πρεμιέρας, όμως με την αποκάλυψη της ταινίας έναρξης μπαίνουμε οριστικά στην φεστιβαλική περίοδο.

Οι Νύχτες λοιπόν φέτος θα μας φέρουν όχι μία, αλλά δύο ταινίες έναρξης. Να κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η έναρξη λοιπόν να γίνει με το σπουδαίο αισθηματικό δράμα “Περασμένες Ζωές” της Σελίν Σονγκ, μια ταινία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περσινό Σάντανς και την οποία είδαμε άφωνοι στο φεστιβάλ Βερολίνου. Ένα στοιχειωτικό, πανέμορφο δράμα για τις ζωές που δεν ζήσαμε, τις ευκαιρίες που χάσαμε, τις συνδέσεις που (δεν) έγιναν.

Κοντινός συγγενής της “Σύντομης Συνάντησης”, της “Ερωτικής Επιθυμίας” και του “Πριν το Ξημέρωμα”, η υπέροχη ταινία της πρωτοεμφανιζόμενης Σονγκ συνοψίζει 25 χρόνια εκκολαπτόμενης αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων που κατοικούν σε διαφορετικές ηπείρους και τους χωρίζουν αμέτρητα μίλια. Ξεκινά από τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματά τους στη Σεούλ του ’90 και ολοκληρώνεται στη σημερινή Νέα Υόρκη όταν, ενήλικες πλέον, οι ήρωες βλέπουν τις αισθηματικές φαντασίες που καλλιέργησαν από μακριά να αναμετριούνται με την πραγματικότητα.

Οι “Περασμένες Ζωές” αναμένεται να παίξουν κεντρικό ρόλο στα φετινά Όσκαρ και το κοινό των Νυχτών Πρεμιέρας θα μπορέσει να πάρει μια πρώτη γεύση λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του φιλμ στην Ελλάδα, στις 12 Οκτωβρίου από την Tanweer.

Μαζί με τις “Περασμένες Ζωές”, θα προβληθεί κι η μικρού μήκους ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ “Strange Way of Life” με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ. Ένας λατίνος καουμπόης ξεκινά για να συναντήσει έναν παλιόφιλό του σερίφη σε μια πόλη της Αγριας Δύσης που μοιάζει να έχει βγει από καρτ ποστάλ. Καουμπόης είναι ο Πέδρο Πασκάλ. Σερίφης ο Ίθαν Χοκ. Οι δύο άντρες πίνουν και συζητάνε για τα παλιά, γι’ αυτά που ήταν και γι’ αυτά που θα ‘θελαν να γίνουν. Και μετά φιλιούνται.

Ανάμεσα στο queer γουέστερν του Αλμοδόβαρ και στο ελεγειακό ρομάντσο της Σελίν Σονγκ, οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινάνε οπωσδήποτε με ένα εντυπωσιακό 1-2 τίτλων. Ανυπομονούμε να τις δούμε στη μεγάλη οθόνη και ελπίζουμε απλώς το μεγάλο όνομα του Αλμοδόβαρ και των πρωταγωνιστών του να μην αφήσει το πραγματικά σπουδαίο (αλλά με άγνωστους συντελεστές) “Περασμένες Ζωές” να περάσει σε δεύτερη μοίρα στην κάλυψη του event.

Το πλήρες πρόγραμμα των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας θα μάθουμε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ενώ το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου στις αίθουσες ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και φυσικά εδώ θα μάθετε τα πάντα.


*Οι “Περασμένες Ζωές” κυκλοφορούν στις αίθουσες 12 Οκτωβρίου από την Tanweer. Το “Strange Way of Life” θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Entertainment.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα