“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Δεύτερο τρέιλερ, πρεμιέρα 23 Δεκεμβρίου

“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Δεύτερο τρέιλερ, πρεμιέρα 23 Δεκεμβρίου
Σκηνή από την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" katerina tsatsani

Η «διεθνής» ελληνική υπερπαραγωγή που βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, στην τελική ευθεία πριν την έξοδο στις αίθουσες.

Λιγότερο από έναν μήνα πριν συναντήσει το κοινό στους κινηματογράφους, η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» δημοσιοποίησε το δεύτερό της τρέιλερ. Συγχρόνως, ανακοινώθηκε επίσημα πως η ελληνική υπερπαραγωγή με το διεθνές καστ θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου.

Με διάρκεια ένα λεπτό περισσότερο από το πρώτο, το τρέιλερ δίνει μια γενναία πρόγευση από την ταινία, η οποία διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο παραγωγής, την θαυμάσια ανασύσταση εποχής, τις εντυπωσιακές σκηνές πλήθους και το λαμπρό διεθνές καστ της.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο της Μιμής Ντενίση και του Μάρτιν Σέρμαν, βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της δημοφιλούς πρωταγωνίστριας, που έχει επίσης κυκλοφορήσει σε βιβλίο. Φιλοδοξία του φιλμ είναι να μεταφέρει με πειστικότητα την κοσμοπολίτικη ζωή της Σμύρνης, αλλά και την σπαρακτική Καταστροφή της μέσα από τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακά εφέ. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Λέσβο, την Χίο, την Αθήνα, τον Πειραιά και το Φάληρο, ενώ οι διάλογοι είναι στα αγγλικά, ελληνικά και τουρκικά.

Η υπόθεση

H Φίλιο Ουίλιαμς, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στην Μυτιλήνη με την εγγονή της, Χέλεν, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει εκεί. Κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της, Φιλιώ Μπαλτατζή, είχε κάποτε βρεθεί στο ίδιο νησί επίσης ως κατατρεγμένη προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας…

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Μιχαηλίδου, Αναστασία Παντούση, Οζντεμίρ Τσιφτσίογλου, Νέδη Αντωνιάδη, Γιάννης Εγγλέζος, Έφη Γούση, Νέιθαν Τόμας, Χρήστος Στέργιογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ντάνιελ Κρόσλι, Ντάνκαν Σκίνερ, Δάφνη Αλεξάντερ, Μιχάλης Μητρούσης, Nαταλία Δραγούμη.

Γκεστ σταρ: Τζέιν Λαποτέρ, Σούζαν Χάμσαϊρ, Ρούπερτ Γκρέιβς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα