Irishman: Αυτά είναι τα αληθινά πρόσωπα που παρουσιάζει στην ταινία του ο Σκορσέζε

Irishman: Αυτά είναι τα αληθινά πρόσωπα που παρουσιάζει στην ταινία του ο Σκορσέζε
Netflix / Wikipedia

Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει στην ταινία του "The Irishman" τον Φρανκ Σίραν, τον Τζίμι Χόφα και τους μαφιόζους που έλυναν και έδεναν στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Στην αριστουργηματική νέα του ταινία «Ο Ιρλανδός» (The Irishman), o Μάρτιν Σκορσέζε καταπιάνεται με τη ζωή του Φρανκ Σίραν, ο οποίος από βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξελίχθηκε σε εκτελεστής της Μαφίας και κεντρικό πιόνι στη διαφθορά των σωματείων από το οργανωμένο έγκλημα στη διάρκεια των ‘60s και ‘70s.

Στον ρόλο του Σίραν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο (ψηφιακά αλλοιωμένος ώστε να παίζει τον χαρακτήρα σε όλα τα στάδια της ζωής του) ο οποίος ενώνει για ένατη φορά τις δυνάμεις του με τον Σκορσέζε καθώς και με τον Αλ Πατσίνο που υποδύεται τον διάσημο ηγέτη του συνδικάτου των Οδηγών Φορτηγών, Τζίμι Χόφα.

Το φιλμ βασίζεται στο βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ «I heard you paint houses» κι εξιστορεί ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας: Την εξαφάνιση του Χόφα. Παράλληλα προσφέρει μια ματιά “μέσα από την κλειδαρότρυπα” στις κρυφές πτυχές του οργανωμένου εγκλήματος.

Το Buzzfeed παρουσίασε μερικά από τα πρόσωπα-κλειδιά που παρουσιάζει ο Σκορσέζε στην ταινία του και τους ηθοποιούς που τα υποδύονται:

Φρανκ Σίραν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο)

Netflix / Wikipedia

 

Ο Φρανκ «Ο Ιρλανδός» Σίραν ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος εργατικού σωματείου και συνδεόταν με τη μαφιόζικη οικογένεια Μπουφαλίνο. Συνδέθηκε φιλικά με τον Τζίμι Χόφα, διεφθαρμένο ηγέτη του συνδικάτου των οδηγών φορτηγών (International Brotherhood of Teamsters), τον οποίο και δολοφόνησε. Πέθανε από καρκίνο το 2003 στα 83 του χρόνια.

Τζίμι Χόφα (Αλ Πατσίνο)

Netflix / Wikipedia

 

Ο Τζίμι Χόφα ηγήθηκε του συνδικάτου των οδηγών φορτηγών (International Brotherhood of Teamsters) από το 1957 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 30ής Ιουλίου 1975. Από το 1982 θεωρείται επίσημα νεκρός, χωρίς να έχει βρεθεί το πτώμα του.

Ράσελ Μπουφαλίνο (Τζο Πέσι)

Netflix / Wikipedia

 

Ο Ροζάριο Αλμπέρτο Μπουφαλίνο έγινε το 1957 αρχηγός της μαφίας της βορειοανατολικής Πενσιλβάνια. Οι πιο κοντινοί του άνθρωποι τον φώναζαν με το χαϊδευτικό όνομα “ΜακΓκί” (McGee).

Άντζελο Μπρούνο (Χάρβεϊ Καϊτέλ)

Netflix / Wikipedia

 

Ο Μπρούνο ήταν αρχηγός της μαφίας της Φιλαδέλφια, γνωστός με το παρατσούκλι “Ευγενικός Ντον” (Gentle Don).

Άντονι Προβενζάνο (Στίβεν Γκρέιαμ)

Netflix / Wikipedia

 

Το αφεντικό της μαφιόζικης οικογένειας Τζενοβέζε αρχικά ήταν φίλος και σύμμαχος του Τζίμι Χόφα, και αντιπρόεδρος του συνδικάτου των οδηγών φορτηγών.

Τζο Γκάλο (Σεμπαστιάν Μανισκάλκο)

Netflix / Wikipedia

 

O Τζόζεφ Γκάλο, γνωστός και ως “Τρελός Τζο” ήταν ένας μαφιόζος που δρούσε στη Νέα Υόρκη για την οικογένεια Προφάκι. Ήταν θύμα μιας από τις πιο διάσημες εκτελέσεις της Νέας Υόρκης που έλαβε χώρα στος 7 Απριλίου 1972 στο εστιατόριο Umberto’s Clam House.

Τζοζεφίν Χόφα (Γουέλκερ Ουάιτ)

Netflix / Wikipedia

 

H Τζοζεφίν Πόζιγουακ παντρεύτηκε τον Τζίμι Χόφα όταν ήταν μόλις 18 ετών. Πέθανε στα 62 της χρόνια, πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση του συζύγου της.

*Ο Ιρλανδός έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου, ενώ πλέον είναι διαθέσιμο και μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα