Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2013: Το Flix προβλέπει τους νικητές

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2013: Το Flix προβλέπει τους νικητές

Φτάνοντας στην τέταρτη χρονιά τους, τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζουν. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις προβλέψεις

Επιμέλεια: Flix Team

Την Τρίτη 2 Απριλίου, θα γίνει η τέταρτη απονομή των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε. Το Flix διακινδυνεύει προβλέψεις και προτιμήσεις...

Φτάνοντας στην τέταρτη χρονιά τους, τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου μοιάζουν να ενδιαφέρουν όλο και λιγότερους έξω από την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα, αλλά όπως απέδειξε και η φετινή συμμετοχή των μελών της στη ψηφοφορία (ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων σχεδόν ένας στους δύο, ελπίζουμε περισσότεροι για την ανάδειξη των νικητών), όλο και λιγότερους και εντός αυτής.

Γεγονός που δεν αναιρεί την ουσία των βραβείων, την ορατότητα που προσφέρουν στις ελληνικές ταινίες της χρονιάς και τον ευγενή διαγωνισμό που θα αναδείξει (ελπίζουμε) τους καλύτερους, αλλά που οφείλει να βάλει σε σκέψεις πρώτα απ' όλα την ίδια την Ακαδημία που πρέπει να βρει τρόπους για την ενίσχυσή τους ως θεσμό αλλά και για την προσέλκυση περισσότερων νέων μελών στους κόλπους της και από την άλλη και την ίδια την κινηματογραφική κοινότητα της χώρας που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τα βραβεία ως κάτι περισσότερο από μια βραδιά όπου «οι του κινηματογράφου» συναντιούνται μεταξύ τους και συγχαίρει ο ένας την προσπάθεια του άλλου.

Ένα σχεδόν εικοσιτετράωρο πριν την τέταρτη απονομή των βραβείων της Ακαδημίας (και έχοντας όλα τα παραπάνω στο νου μας), βάλαμε στο μικροσκόπιο του Flix τις φετινές υποψηφιότητες και αποπειραθήκαμε μια λίστα προβλέψεων για όσα μπορεί τελικά να συμβούν αύριο Τρίτη 2 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις προβλέψεις στο Flix

SHARE:

24Media Network