Χαβιέ Μπαρδέμ: Η τοξική αρρενωπότητα των Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου ευθύνεται για τους πολέμους

Διαβάζεται σε 2'
Χαβιέ Μπαρδέμ
Χαβιέ Μπαρδέμ AP Photo/Andreea Alexandru)

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τους για την τοξική αρρενωπότητά τους, που αφήνει πίσω χιλιάδες νεκρούς

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ υποδύεται έναν αυταρχικό σκηνοθέτη με εκρηκτική ιδιοσυγκρασία στην ταινία «Ο Αγαπημένος» του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το Σάββατο, αποσπώντας επαίνους από τους κριτικούς.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ο Μπαρδέμ είπε ότι μέρος των ελαττωμάτων του χαρακτήρα που υποδύεται, οφείλεται στην «τοξική αρρενωπότητα» που οδήγησε τους άνδρες να σκοτώνουν τις πρώην συζύγους και τις φίλες τους – και να ξεκινούν πολέμους.

«Αυτό το πρόβλημα αφορά επίσης τον κ. Τραμπ και τον κ. Πούτιν και τον κ. Νετανιάχου», είπε ο δημοφιλής ηθοποιός, αναφερόμενος στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Ισραήλ.

«Ο μεγάλος αρχηγός που λέει, “Το @@@ μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου και θα σε βομβαρδίσω”», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η στάση αυτή αφήνει πίσω χιλιάδες νεκρούς.

Ο Μπαρδέμ είναι ένας από τους πιο ειλικρινείς επικριτές κατά του Ισραήλ για την γενοκτονία στη Γάζα, στον χώρο του κινηματογράφου και συνεχίζει να μιλά σε κάθε ευκαιρία για την γενοκτονία που «εξακολουθεί να διαπράττεται», όπως είπε και σήμερα ο Μπαρδέμ.

«Είναι γεγονός. Μπορείς να προσπαθήσεις να το δικαιολογήσεις, να το εξηγήσεις, αλλά είναι γεγονός. Αν το δικαιολογήσεις με τη σιωπή σου ή την υποστήριξή σου, είσαι υπέρμαχος της γενοκτονίας».

Μιλώντας στο AFP το Σάββατο, ο Μπαρδέμ είπε ότι «βρίσκει περισσότερη δουλειά από ποτέ» παρά την δημόσια εκστρατεία του κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, κάτι που απέδωσε στην «αλλαγή της αφήγησης» γύρω από τη σύγκρουση.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα