Μία ημέρα για το Λευκό Μπαστούνι: Σύμβολο τυφλότητας ή ελευθερίας;

Διαβάζεται σε 3'
Μία ημέρα για το Λευκό Μπαστούνι: Σύμβολο τυφλότητας ή ελευθερίας;

To KEAT τιμώντας τη μέρα του Λευκού Μπαστουνιού πραγματοποίησε εκδήλωση πριν λίγες μέρες.

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με ένα πολύ συγκεκριμένο και σημαντικό στόχο: Την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση. Και φυσικά, για το πώς αντιμετωπίζονται τα καθημερινά προβλήματα που συναντούν στην μετακίνησή τους, ειδικά όταν κάποιες σύγχρονες πόλεις δεν είναι ακριβώς και οι πιο φιλόξενες σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Οι προσπάθειες λοιπόν δεν σταματούν ποτέ για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά σε μια κοινωνία ισότητας και συμπερίληψης. Αν για τους βλέποντες το Λευκό Μπαστούνι είναι το σύμβολο της τυφλότητας, για τα άτομα με αναπηρία όρασης είναι σύμβολο ελευθερίας, αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας.

Το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών) τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του λευκού μπαστουνιού πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μια σημαντική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του κέντρου μας (Ελευθερίου Βενιζέλου 210, Καλλιθέα).

Εκεί, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να γνωρίσουν τις τεχνικές βλέποντος συνοδού ατόμων με οπτική αναπηρία, να έρθουν σε επαφή με το σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών Braille και να συμμετέχουν σε γυμναστικές ασκήσεις προσαρμοσμένες για άτομα με οπτική αναπηρία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλοκωφών, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών και το κέντρο «Σκύλοι οδηγοί Ελλάδος».

Μέσα από εκδηλώσεις αλλά και διαρκή προσπάθεια, αναδεικνύεται η σημασία της προσβασιμότητας και η ανάγκη όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα