Δωρεά 20 εκατ. ευρώ από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Λυρική Σκηνή

Δωρεά 20 εκατ. ευρώ από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Λυρική Σκηνή

Με τη γενναιόδωρη δωρεά η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει τα φτερά της και για το εξωτερικό και γιορτάζει τα 200 χρόνια από το 1821 το 2021 με βεντάλια εκδηλώσεων.

Με νέα δωρεά, ύψους 20.000.000€, τετραετούς διάρκειας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει την Εθνική Λυρική Σκηνή.«Η Λυρική τα πάει καλά στο εσωτερικό, όχι και στο εξωτερικό. Με τη δωρεά των 20 εκατ. μπορεί να ανοίξει τα φτερά της και για έξω», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης, τονίζοντας ότι η δωρεά «δίνει μεγάλη ώθηση ώστε να εργαστούμε προς μια νέα καλλιτεχνική ταυτότητα, τα πρώτα δείγματα της οποίας έχουμε δείξει», χωρίς ωστόσο αυτή να υποκαθιστά «τον ρόλο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο έχει την ευθύνη της διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας και της επιβίωσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής».

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) κ. Ανδρέας Δρακόπουλος  ανέφερε από την πλευρά του ότι «η σχέση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) δεν είναι συγκυριακή και εφήμερη. Για εμάς, σαν Έλληνες πολίτες, η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι ένας εθνικός θησαυρός. Εκτιμούμε βαθιά το όραμα, το φιλότιμο και την αφοσίωση που επιδεικνύουν στο έργο τους οι άνθρωποι της ΕΛΣ, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Κουμεντάκη, και, στο πλαίσιο της άριστης και αρμονικής συνεργασίας που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, βρισκόμαστε δίπλα τους στην προσπάθεια να ενταχθεί η ΕΛΣ στην παγκόσμια σφαίρα των οπερατικών θεάτρων, μέσα από την καλλιέργεια συνεργειών με όπερες, καλλιτέχνες και συνθέτες από το εξωτερικό. Επιπλέον, με τη νέα δωρεά του ΙΣΝ, η ΕΛΣ, ο σπουδαίος αυτός πολιτιστικός οργανισμός της χώρας μας, θα συμμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις στον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα