Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη τα Χριστούγεννα – Βόλτες, συναυλίες και ραντεβού στις πλατείες

Διαβάζεται σε 7'
Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη τα Χριστούγεννα – Βόλτες, συναυλίες και ραντεβού στις πλατείες
Χριστουγεννιάτικες βόλτες στην πόλη / Σύνταγμα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Προτάσεις για όλους με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για γιορτινές βόλτες χωρίς πορτοφόλι.

Κλειστές είναι οι περισσότεροι χώροι τέχνης ανήμερα των Χριστουγέννων, οπότε είναι μία όμορφη ευκαιρία όλους μας να απολαύσουμε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης περπατώντας. Ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, που μας δίνουν το έναυσμα να κάνουμε τις γιορτινές βόλτες μας χωρίς έξοδα.

Τι μπορείτε να κάνετε τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

”Ονειρεύτηκα τα λευκά Χριστούγεννα” του Θανάση Τριαρίδη στο Faust

Για δύο βραδιές, στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστεί στο Faust, με ελεύθερη είσοδο, η παράσταση «Ονειρεύτηκα τα λευκά Χριστούγεννα». Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Θανάση Τριαρίδη ανταμωμένη με τραγούδια του Χρήστου Διαμαντή. “Για κάποια άλλα Χριστούγεννα. Για τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Για τα καμένα τους πρόσωπα. Για ένα κορίτσι δίχως όνομα. Για το χαμόγελό του. Μια γιορτή για εκείνους που δεν είναι εδώ. Για την ανάγκη.”

Συντελεστές – Ανάγνωση παραμυθιού: Αντιγόνη Σταυροπούλου /Μουσική και τραγούδι: Βασίλης Φαλάρας / Ανάγνωση ποιημάτων: Νικόλας Ανδρουλάκης, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Αλέξανδρος Σάουκ / Σχεδιασμός αφίσας: Νικόδημος Τριαρίδης. 

Χριστούγεννα για τα παιδιά Pixabay

Χριστούγεννα στο Πεδίον του Άρεως

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει και φέτος η Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίο του Άρεως, από τις 21 Δεκεμβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Το αστέρι ψάχνω να βρω το φωτεινό».

25/12 – 11:30-12:30 Μουσική παράσταση «Broadway Christmas», με τον Γιώργο Χουσάκο και την Σεμέλη Σακελλαρίου/ 13:00-14:00 Μουσική παράσταση «Η κλασική μουσική αλλιώς» με τους Pivert Chamber Jazz Trio και τον Γιώργη Χριστοδούλου.

26/12 – 11:30-12:30 «Bubble Performing by Petite Marguerite» /13:00-14:00 «Δέντρα ευχών», εργαστήριο για παιδιά 6-12 ετών / 14:30-15:30 «Περιπατητικά παραμύθια στο πάρκο»: Καλλιτεχνική περιήγηση – παιχνίδι στο Πεδίο του Άρεως για παιδιά 6-11 ετών με τους γονείς τους / 17:30-19:00 Ροκ από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα με τους Musion.

360° Christmas Pop-Up Bar

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ
Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ Pelagia Karanikola

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, η Βεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό σημείο συνάντησης μέσα στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop-up bar, ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές, στήνεται στον Φάρο, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες.

Το 360° Christmas Pop-Up Bar, που δημιουργήθηκε από την αρχιτέκτονα-σκηνογράφο, Ελίνα Λούκου, με έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές, μεταμορφώνει τη Βεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ στο οποίο κυριαρχεί η σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να δουν την πόλη μέσα από το φίλτρο των Χριστουγέννων. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό.

DJ sets: 20.00-22.30

  • 25/12: General Sticks
  • 26/12: Fotini Galani

Ραντεβού στο Φουαγιέ Μουσών στο Μέγαρο Μουσικής

Παράλληλα με το ενδιαφέρον Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά του και με φόντο το ολόφωτο Παγοδρόμιό του, το Μέγαρο Μουσικής, στήνει την καθιερωμένη μουσική γιορτή του στο Φουαγιέ Μουσών, προσφέροντας δωρεάν συναυλίες για όλους. To oλιγομελές Σύνολο Jazz του Ωδείου Αθηνών θα μας κρατήσει συντροφιά την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου | 18:15.

Χ. Ακριβιάδης / ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Βόλτα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά της Αθήνας

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στήνεται και φέτος στις γειτονιές της Αθήνας. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά σε ισάριθμες γειτονιές να φέρνουν τη λάμψη της εορταστικής περιόδου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη μαγεία τους.

Αγαπημένοι χριστουγεννιάτικοι ήρωες, κατασκευές, κεράσματα, face-painting, ξυλοπόδαροι, μασκότ χριστουγεννιάτικες, ανιματέρ, μαριονέτες, ταχυδακτυλουργοί, καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα και πολλές ακόμη γιορτινές εκπλήξεις θα περιμένουν τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, καθημερινά στις εξής πλατείες: Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων).

Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών: Καθημερινά: 11:00 – 14:00 & 15:00 – 19:30 | Κυριακή 31.12: 11:00 – 17:00. Πληροφορίες στο cultureisathens.gr.

Technopolis Δήμος Αθηναίων

Συναυλίες και Χρόνια Πολλά στην Κυψέλη και στο Σύνταγμα

Επόμενο ραντεβού τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023 (17:30 – 23:30) στο Κυψέλη Beat – «A Xmas Extravaganza» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος όπου ο γεμάτος ενέργεια Jerome Kaluta και η μπάντα του μας περιμένουν με διεθνείς soul επιτυχίες, από τα ’70s έως το σήμερα.

*Σχεδιάζοντας τα επόμενα….  η γιορτινή μουσική σκηνή της Πλατείας Συντάγματος κλείνει την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, με τον μοναδικό performer Tonis Sfinos, ο οποίος έρχεται στις 18:00 παρέα με τους The Playmates, την πενταμελή μπάντα του, την τραγουδίστρια Νάγια Δούκα και τον ηθοποιό Αντώνη Παπαηλία στον ρόλο της «Λόλας», στο πιο φανταχτερό «Christmas Disco Party».

Φεστιβάλ (φαντασμαγορία) Φωτιστικών Εγκαταστάσεων

ΚΠΙΣΝ, Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων / SIGN Paul Vendel & Sandra de Wolf / Light Art Collection Nikos Karanikolas

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώθηκε σ’ ένα φωτεινό νυχτερινό περιβάλλον που πάλλεται με ενέργεια και κίνηση μέσα από τις μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις τεσσάρων καταξιωμένων ξένων δημιουργών και μία ελληνική πρόταση, η οποία επιλέχθηκε κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης στο πλαίσιο της ευρύτερης θεματικής των φωτιστικών εγκαταστάσεων για φέτος με θέμα Gatherings: συναντήσεις ανθρώπων.

Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων / Rhizome των Τοm και Lien Dekyvere / Light Art Collection Nikos Karanikolas

Φέτος, ο  Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει τα εντυπωσιακά έργα για δημόσιο χώρο των Vendel και de Wolf, Tom και Lien Dekyvere και VOUW (Justus Bruns και Mingus Vogel), όλα από τον οργανισμό Light Art Collection (Ολλανδία), του Jonas Vorwerk από το WIREFRAME Public Art agency (Καναδάς), καθώς και την ελληνική συμμετοχή των Petros Dermatas luminous dreams και προσκαλεί το κοινό στη μαγευτική εμπειρία που συνθέτουν.

Φωτεινά, αέρινα σχήματα και πλέγματα και σπινθηροβόλες συνθέσεις δημιουργούν μία χορογραφία με υλικό το φως, προκαλούν την αλληλεπίδραση με τον θεατή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν, μέσα από την ενσώματη εμπειρία, τόσο τη διάδραση του επισκέπτη με τον δημόσιο χώρο όσο και τη δυναμική της ανθρώπινης συνύπαρξης μέσα σε αυτόν.

Όλες οι φωτιστικές εγκαταστάσεις λειτουργούν καθημερινά 17.00 με 00.00 από την 01/12/2023 μέχρι τις 07/01/2024. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς το ωράριο παρατείνεται έως τις 02.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα