Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Δευτέρα 21/11

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Δευτέρα 21/11
Το έργο του Mohammed Kazem μέσα από την εφαρμογή Seeing The Invisible Georgios Athanasiou

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε με δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα την τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Πέντε τρόποι να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Η 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Η 60η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής θα λάβει χώρα από 20 Νοεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2022 στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι.

Αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Σε αυτήν θα εκτεθούν όλα τα έργα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής κεραμικής που προηγήθηκε και ο οποίος διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ). Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί το 9ο Fοrum Ελληνικής Κεραμικής με πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: παρουσιάσεις καλλιτεχνών, διαλέξεις, ημερίδες, αφιερώματα, σεμινάρια, επιδείξεις τεχνικών ψησίματος κεραμικών, εργαστήρια αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους κλπ.

Info: Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20 Νοεμβρίου 2022 στις 20.00 στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Αίθουσα Τέχνης “Αλέξανδρος Γαρδέλης” (Λεωφ. Κηφισίας 207, Μαρούσι).

Culture path: Η πρώτη Augmented Reality έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ένα διαδραστικό μονοπάτι πολιτισμού, όπου με την αξιοποίηση των τεχνολογιών, έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, “συναντούν” και “συνομιλούν” με έργα της νεότερης και σύγχρονης δημιουργίας. Το “culture path” δημιουργεί μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν με το βλέμμα, όμως, στραμμένο στο μέλλον. H έκθεση εξελίσσεται και σε άλλα σημεία μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας προσφέροντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να περιηγηθούν σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι και να βιώσουν μια πρωτοποριακή πολιτισμική και καλλιτεχνική εμπειρία.

Η επιλογή των έργων έχει γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συμμετοχή των Μουσείων: Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εθνική, Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Ενάλιος Αρχαιολογικός χώρος Ναυαγίου Περιστέρας Αλοννήσου, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Λοβέρδου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών.

Εκθεσιακός χώρος “Τέχνη & Περιβάλλον”, επίπεδο Αναχωρήσεων (είσοδος 3), Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Αθλητισμός & Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

- EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μάς προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει και μέσα στον μήνα Νοέμβριο. Family Yoga, Aυτοάμυνα, Cross Training στο Πάρκο, βασικό μάθημα Mat Pilates και άλλα. Σήμερα Δευτέρα αντί να αρχίσεις δίαιτα, κάνε έναν προγραμματισμό για την άσκησή σου στο ΚΠΙΣΝ για όλη την επόμενη εβδομάδα.

Info: Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας (και σε κάποια προκράτηση).

Έκθεση “The Glassroom: The Misinformation Edition”

ΕΒΕ Νίκος Καρανικόλας

Η έκθεση “The Glass Room Misinformation Edition” έρχεται στην Ελλάδα στις 21-27 Νοεμβρίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μια πιο κριτική σκέψη απέναντι στην τεχνολογία και τις διαφορετικές πτυχές της, να γνωρίσουμε καλύτερα τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά και να ανακαλύψουμε ποια στοιχεία μοιραζόμαστε διαδικτυακά και με ποιόν.

  • Τι συμβαίνει όταν ολοένα και περισσότερο στηριζόμαστε στα social media για να αναζητήσουμε πληροφορίες;
  • Πώς θα αναγνωρίσουμε ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι πραγματικές;
  • Ποια δεδομένα γνωρίζουν για εμάς τα social media και άλλες εφαρμογές;
  • Ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει;
  • Πώς προστατεύουμε την ασφάλειά μας και την προσωπική μας ζωή;
  • Πώς η βιομηχανία της τεχνολογίας και τα επιχειρηματικά μοντέλα πίσω από αυτήν επηρεάζουν τις αποφάσεις μας;

Με απλό και διαδραστικό τρόπο μαθαίνουμε π’ως να ανακτήσουμε τον έλεγχο των δεδομένων μας για να προστατέψουμε την προσωπική ζωή και την ασφάλειά μας. Τα εκθέματα μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την σχέση μας με την τεχνολογία, να αξιολογήσουμε με κριτική σκέψη τις πληροφορίες που μοιραζόμαστε καθημερινά μέσω των συσκευών που χρησιμοποιούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τις εφαρμογές και τις συσκευές μας.

Info: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – ισόγειο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα. Καθημερινά 09.00 – 20.00.

“Seeing the Invisible” στον Εθνικό Κήπο

Έργο του Isaac Julien press photo Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων και η Outset Greece, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης “Seeing The Invisible”, την πιο φιλόδοξη και εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), η οποία παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα έργα της έκθεσης είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets*. Οι επισκέπτες καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της εφαρμογής.

Info: Διάρκεια έκθεσης: Οκτώβριος 2022 – Σεπτέμβριος 2023. Ώρες επίσκεψης: τις ώρες λειτουργίας του Εθνικού Κήπου (από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα