Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
1ο Black and White (Β&W) Athens Photography Festival bw-athensphotography.com

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, πάντα έχοντας σε προτεραιότητα την ασφαλή μας μετακίνηση και το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο. *Λόγω της κακοκαιρίας καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων για επιβεβαίωση.

Παρουσίαση βιβλίου της Μαργαρίτας – Ασπασίας Θεοδωράκη “Αναμνήσεις ενός Κοριτσιού”

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας – Ασπασίας Θεοδωράκη “Αναμνήσεις ενός Κοριτσιού” από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι).

Η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα EUROKINISSI

Η παρουσίαση του βιβλίου “Αναμνήσεις ενός Κοριτσιού” διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αναστασία Βούλγαρη, Θεατρική Συγγραφέας- Ποιήτρια / Γιώργος Μονεμβασίτης, Πολ. Μηχανικός, Κριτικός & Ιστορικός Μουσικής / Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης.

Ομαδική έκθεση “Blast from the Past”

Οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα) παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση ‘Blast from the Past’ με έργα των: Ελένης Βερναδάκη, Lynda Benglis, Christo, Νίκου Εγγονόπουλου, Βλάση Κανιάρη, Christoph Keller, Καρολίνας Κρασούλη, Μαρίας Λοϊζίδου, Brice Marden, Ράνιας Μπέλλου, Δημήτρη Νεβεσκιώτη, Nelly’s, Edward Steichen, Αλέκου Φασιανού, Γιανούλη Χαλεπά.

Engonopoulos / Theseus and the minotaur, 1961, oil on canvas Kalfayan Galleries

Η έκθεση παρουσιάζει διάφορες πτυχές της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς ως διαχρονικής πηγής έμπνευσης. Τα έργα που παρουσιάζονται διερευνούν τη γοητεία που ασκούν η αρχαία τέχνη, η μυθολογία, η ιστορία, η αρχιτεκτονική και η λογοτεχνία σε εκπροσώπους του μοντερνισμού και σε σύγχρονους καλλιτέχνες. Τα έργα τους αποτυπώνουν ένα αμάλγαμα αφηγήσεων που εκφράζουν την πολυεπίπεδη διασύνδεση μεταξύ αρχαίου και σύγχρονου εικαστικού πολιτισμού. Ο επισκέπτης αναγνωρίζει σε ορισμένες περιπτώσεις αμέσως τις αναφορές σε εμβληματικά αρχιτεκτονικά μνημεία και έργα τέχνης της αρχαιότητας.

Η έκθεση “Blast from the Past” παρουσιάζει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες σε διάλογο με ανερχόμενους καλλιτέχνες και στοχεύει στην προβολή του διαχρονικού και επιδραστικού ρόλου της Ελληνικής Αρχαιότητας ως Μούσας εικαστικών καλλιτεχνών. Info: kalfayangalleries.

Έκθεση “Η Πολυκατοικία” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Έκθεση " Η πολυκατοικία" / Βαγγέλης Πούλης hau

Ένα σύνθετο θεωρητικό και εικαστικό εγχείρημα με γενικό θέμα την “Πολυκατοικία” ως ισχυρό κοινωνικό, αισθητικό και συναισθηματικό σύμβολο στην αστική ζωή των τελευταίων 100 χρόνων παρουσιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Η “Πολυκατοικία” θα αναπτυχθεί ως υβριδική έκθεση στους δύο εκθεσιακούς χώρους του ισογείου. Ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, βίντεο και φωτογραφία συνδιαλέγονται με τεκμήρια, μακέτες, αναμνηστικές σημειώσεις και άλλο αρχειακό υλικό, ώστε να αρθρώσουν από κοινού ένα σύνθετο αφήγημα για την εμπειρία της κατοίκησης.

Η έκθεση “Πολυκατοικία”, την οποία επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού́, περιλαμβάνει αφενός έργα συγχρόνων φωτογράφων, αρχιτεκτόνων και φλανέρ της πόλης και αφετέρου έργα εικαστικών δημιουργών.

Info: Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)/Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00, Κυριακή κλειστά/ 2103680052, www.hau.gr.

1ο Black and White (B&W) Athens Photography Festival

1ο Black and White (Β&W) Athens Photography Festival / photo: Mahdi Ali # Bahrain # Waiting for a Hope that Might Never Come bw-athensphotography.com

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 1ο Black and White (Β&W) Athens Photography Festival με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων που παραχώρησε τους χώρους. Το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Η υποβολή των φωτογραφιών ολοκληρώθηκε με μεγάλη παγκόσμια συμμετοχή. Ο μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών που συμμετείχαν, αν και το Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά, έδωσε τη δυνατότητα στους διοργανωτές να επιλέξουν τις πιο αξιόλογες ψηφιακές αλλά και αναλογικές φωτογραφίες, έχοντας πάντα ως στόχο την ανάδειξη της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από 350 καλλιτέχνες από 76 χώρες και να συνομιλήσουν με πολλούς από τους δημιουργούς τους. Πληροφορίες εδώ…

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο-Τρίτη, 17:00 – 22:00. Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα.

Γιάννης Γιαννέλος έκθεση φωτογραφίας ”Σίφνος. Τόπος. Φως”

Ο φωτογράφος Γιάννης Γιαννέλος και οι Εκδόσεις Μίλητος, μας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας, δημιουργώντας υπογεγραμμένα μοναδικά έργα μεγάλων διαστάσεων καλλιτεχνικής προσέγγισης. Οι φωτογραφίες φιλοδοξούν να μας ταξιδέψουν στις απαράμιλλές ομορφιές του ελληνικού τοπίου και συγκεκριμένα της Σίφνου, το νησί της αρμονίας και των ποιητών, μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του Γιάννη Γιαννέλου.

Ο φωτογράφος Γιάννης Γιαννέλος και οι Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, μας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας, δημιουργώντας υπογεγραμμένα μοναδικά έργα μεγάλων διαστάσεων καλλιτεχνικής προσέγγισης.

Οι φωτογραφίες φιλοδοξούν να μας ταξιδέψουν στις απαράμιλλές ομορφιές του ελληνικού τοπίου και συγκεκριμένα της Σίφνου, το νησί της αρμονίας και των ποιητών, μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του Γιάννη Γιαννέλου. Η Έκθεση φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου από τις 18/01 έως τις 12/02, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Οι ώρες λειτουργίας της είναι Δευτέρα-Τρίτη 10:00-15:00 και Τετάρτη-Κυριακή 10:00-20:00.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα