Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 18 Απριλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 18 Απριλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 18 Απριλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα (18/4) με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις 18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Μνημείων. Περισσότερα στο culture.gov.gr.

Δωρεάν αφιέρωμα στον Francis Ford Coppola

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα παραλαμβάνει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για τον Νονό ΙΙ, τον Απρίλιο του 1975. AP

Συνεχίζοντας τον κύκλο εκδηλώσεων της σειράς “Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες”, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στις 19:00, τη δεύτερη εκδήλωση για φέτος αφιερωμένη στον Francis Coppola.

Δημιουργός της τριλογίας του “Νονού”, της “Συνομιλίας” και της “Αποκάλυψης Τώρα”, ο Francis Ford Coppola, είναι ένας από τους μεγάλους ανανεωτές του αμερικανικού σινεμά στη δεκαετία του 1970 και ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της ιστορίας του αμερικανικού σινεμά. Στην δωρεάν εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Coppola και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του και με το κοινό.

Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι και κριτικοί κινηματογράφου, Γιάννης Ζουμπουλάκης και Κωνσταντίνος Καϊμάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς. Περισσότερα στο hau.gr

Δωρεάν “μεταβατικά αντικείμενα” στο T.A.F. / the art foundation

Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Μεταβατικά Αντικείμενα”. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Τζένη Δούπη, Νίκος Καχριμάνης, Ιωάννα Λημνιού Θάνος Μακρής, Νουράκο, Ξένια Παπαδοπούλου, Ζωή Σκλέπα.

Το μεταβατικό αντικείμενο, αλλιώς comfort/transitional object, emotional support object, security blanket στην επιστήμη της ψυχολογίας, είναι ένα αντικείμενο το οποίο βοηθά το παιδί να περάσει από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο άλλο, νιώθοντας ασφάλεια. Αφενός αποτελεί έναν σύνδεσμο του παιδιού με τη μητέρα και το στάδιο της απόλυτης σχέσης μαζί της και αφετέρου, το βοηθά να ενταχθεί στο καινούργιο, “έξω” κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στην ενήλικη ζωή σποραδικά συναντούμε άτομα που φέρουν μεταβατικά αντικείμενα, για τη σταθεροποίηση της νοητικής και ψυχικής τους υγείας. Έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν ότι το 1/3 του πληθυσμού αγκαλιάζει το λούτρινο ζωάκι του, ώστε να έχει ομαλό ύπνο.

Τα παραπάνω αποτελούν τους βασικούς άξονες αφήγησης της παρούσας έκθεσης. Επτά (7) εικαστικοί καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους μεταβατικά αντικείμενα, τα δικά τους συναισθηματικά υποστηρικτικά αποκτήματα, τα οποία δεν μπόρεσαν ποτέ να αποχωριστούν είτε γιατί πολλές φορές δε δύναται αυτή η αποκοπή είτε γιατί θελημένα τα κρατούσαν ενδόμυχα, ως φυλακτά, στην ανθρώπινή τους εξέλιξη.

Φεστιβάλ Νέων του ΚΜΟΠ “Οι νεανικές πρωτοβουλίες στο προσκήνιο”

Tο Φεστιβάλ Νέων του ΚΜΟΠ “Οι νεανικές πρωτοβουλίες στο προσκήνιο” έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με στόχο να δώσει φωνή στο όραμα των νέων για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 17.00, δίνουμε ραντεβού στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144), όπου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, θα βάλουμε στο επίκεντρο την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική και κοινωνική ζωή.

Το Φεστιβάλ θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Μάριος Αραβαντινός. Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα