Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 13 Μαρτίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
δωρεάν εκδηλώσεις
Βόλτα στην πόλη PIXABAY - φωτό αρχείο

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 13 Μαρτίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Προτάσεις που σου… “ανοίγουν την όρεξη” και δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό, να ψυχαγωγηθεί με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν πάρτι μασκέ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ

Για πρώτη φορά το Δεύτερο Πρόγραμμα και το Kosmos διοργανώνουν μαζί ένα μεγάλο πάρτι μασκέ με δύο live, DJ set, πολύ χορό, μακρύ μαλλί, μίνι φούστα και παντελόνι καμπάνα. Αγαπημένοι ήχοι της δεκαετίας ’60 – ’70 θα μας ταξιδέψουν στο κλίμα μίας από τις πλέον επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές της ΕΡΤ, «Η Παραλία», με την παρουσία των συντελεστών του σήριαλ.

Live πρώτο: Οι Man Called Shadow, το συγκρότημα των μουσικών Αλέξη Σιδηρόπουλου (Alex Sid) και Δημήτρη Νάσιου (Quasamodo), που υπογράφουν την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια της «Παραλίας», θα παρουσιάσουν ζωντανά το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς.

Live δεύτερο: Η Thaliah μαζί με τους μουσικούς της, θα μετατρέψουν το ΡΟΜΑΝΤΣΟ σε… Μάταλα, παίζοντας δυνατές διασκευές γνωστών ελληνικών και ξένων επιτυχιών της εποχής.

Στο Υπόγειο: Τα DJ set από τους παραγωγούς του Δεύτερου και του Kosmos θα μας μεταφέρουν στα ειδυλλιακά καλοκαίρια των 60s.

κιθάρα απόκριες
PIXABAY

ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα / Τετάρτη 13 Μαρτίου / Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 / Είσοδος ελεύθερη. Dress code & attitude: hippie 60s-70s.

Δωρεάν συναυλία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Oι  “Choro  Plus” την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 20:30, ερμηνεύουν υπέροχο βραζιλιάνικο Choro καθώς και συγγενικά μουσικά είδη από τη “χώρα του ήλιου”. Θα ακουστούν συνθέσεις των Pixinginha, B. Lacerda, Jacob do Bandolim, A. Ferreira, K – Ximbinho και άλλων σπουδαίων δημιουργών.

To Choro  (“κλάμα” ή “θρήνος”), επίσης γνωστό ως Chorinho, είναι ένα πρωτότυπο μουσικό στυλ της βραζιλιάνικης λαϊκής μουσικής που ξεκίνησε από το Ρίο ντε Τζανέιρο του 19ου αιώνα. Παρά το όνομά της, η μουσική αυτή έχει συχνά γρήγορο και χαρούμενο ρυθμό.

Παίζουν οι μουσικοί : Στέλιος Κατσατσίδης: Aκορντεόν, Καλλιτεχνική Eπιμέλεια / Σπύρος Ροντογιάννης: Σοπράνο & Τενόρο Σαξόφωνο / Σωκράτης Γανιάρης: Kρουστά / Φοίβος Ζήτης: Kιθάρα / Guest: Μιράντα Βερούλη, τραγούδι. Στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41.

“Liminality” στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει τον καλλιτέχνη Γιώργο Σαμψωνίδη σε ατομική έκθεση με δωρεάν είσοδο και τίτλο “Liminality”.

Μία ενότητα με υβριδικά ζωγραφικά έργα στα οποία ο καλλιτέχνης, με την διακριτή επέμβαση της τεχνολογίας, δημιουργεί μία νέα παραστατικότητα, ρευστή, αβέβαιη, μεταβαλλόμενη και επιδεχόμενη όχι μόνο μία νέα ανάγνωση της ιστορικότητας και της σημερινής καθημερινής πράξης αλλά και μία άλλη σχέση με τον χρόνο και την πραγματικότητα, δημιουργώντας ερωτήματα για την αντιληπτικότητα και βεβαιότητα της δικής μας ενσυναίσθησης.

Ο Γιώργος Σαμψωνίδης έχει σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας BFA, 2012 και έχει λάβει Μεταπτυχιακό Τίτλο απο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Οπτικοοακουστικών Τεχνών της Κέρκυρας MFA το 2019. Εγκαίνια Τετάρτη 13 Μαρτίου, 19:00 – 22.00.

“Και τώρα οι δυο μας”

Η γκαλερί “7” παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “Και τώρα οι δυο μας” όπου οι φωτογραφίες της Χλόης Ακριθάκη συνδιαλέγονται με τα διηγήματα της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη.

Ο Γεώργιος- Ίκαρος Μπαμπασάκης μας λέει για την έκθεση: “Λέξεις και εικόνες που αφηγούνται λοξές πραγματικότητες, θραυσμένες καταστάσεις, κόσμους κατακερματισμένους προκειμένου, ακριβώς, οι λέξεις και οι εικόνες να επανασυνδέσουν τα θραύσματα, να μπολιάσουν με λογική το παράλογο, να μας εξοικειώσουν με το ανοίκειο, να μας ωθήσουν —όπως κάνει κάθε καλλιτεχνικό εγχείρημα— να δούμε τον κόσμο πίσω από την ενδεδυμένη με κυριακάτικα εμφάνειά του, να διεισδύσουμε στην εσώτερη ουσία του, και, αφού περιπλανηθούμε στο έξω διάστημα, να γίνουμε, όπως καλούσε ο Alexander Trocchi [1925–1984] “κοσμοναύτες του έσω διαστήματος”[cosmonauts of inner space].”

Στο διττό σύμπαν της Χλόης και της Βίβιαν οι βεβαιότητες διαρρηγνύονται για να ανασυντεθούν παραλλαγμένες πλουτίζοντας τους τρόπους μας να μπαινοβγαίνουμε στη μέρα και στη νύχτα, να ελισσόμαστε ανάμεσα στα φώτα και τις σκιές, να διευρύνουμε το πώς δεξιωνόμαστε αυτό που είναι μπροστά στα μάτια μας και να του προσφέρουμε νέες δυνατότητες και διαστάσεις.”

Η Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στατιστική και στο Σηάτλ και εργάστηκε στον τομέα της έρευνας αγοράς. Τα τελευταία 27 χρόνια ζει και εργάζεται στην Τσεχία. Έχει γράψει 8 μυθιστορήματα, 3 συλλογές διηγημάτων και ένα τεκμηριωμένο πεζογράφημα. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τουρκικά, ρουμανικά και τσέχικα.

Η Χλόη Ακριθάκη γεννήθηκε στο Βερολίνο. Σπούδασε φωτογραφία και την τέχνη των μέσων επικοινωνίας στο Βερολίνο και εργάστηκε στην οργάνωση μεγάλων εκθέσεων. Τα τελευταία χρόνια, ζει μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας, έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις στην Πράγα και την Αθήνα, και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τσεχία και στη Λετονία. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με τη διαχείριση του έργου του Αλέξη Ακριθάκη επιμελούμενη εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύοντας βιβλία και καταλόγους για τη ζωή και το έργο του.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα