Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 23 Μαΐου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Τρίτη 23 Μαΐου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Μουσείο Καποδίστρια Μουσείο Μπενάκη

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τρίτη 23 Μαΐου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τρίτη 23 Μαΐου.

Τιμητική εκδήλωση “Μουσείο Καποδίστριας” στο Μπενάκη

Μουσείο Καποδίστρια Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει στο φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων – μεταξύ άλλων – την τιμητική εκδήλωση “Μουσείο Καποδίστριας” στις 23/05, ώρα 19:30, στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το Μουσείο Μπενάκη, όπως κάθε χρόνο, τιμά έναν πολιτιστικό οργανισμό της ελληνικής περιφέρειας και της Κύπρου για το έργο του στη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού. Στη φετινή εκδήλωση ο τιμώμενος πολιτιστικός οργανισμός είναι το Μουσείο Καποδίστρια στην Κέρκυρα.

Το Μουσείο Καποδίστρια είναι το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την παρακαταθήκη του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια (1776 -1831). Το μουσείο στεγάζεται στην παλιά εξοχική κατοικία και κτήμα των Καποδίστρια στη μέση Κέρκυρα, την “Κουκουρίτσα”, η οποία έχει κηρυχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργης Μαγγίνης, Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη
  • Θανάσης Μακρής, Πρόεδρος ΔΣ. του Μουσείου Καποδίστρια-Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών και Πρόεδρος Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας
  • Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια, επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια
  • Ελένη Σταμπόγλη, Πρόεδρος Συλλόγου “Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια”

Changing Lanes

Φωτογραφία Δημόπουλος Κωνσταντίνος METApolis

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis παρουσιάζει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την έκθεση φωτογραφίας “Changing Lanes”, μίας έκθεσης ενδοσκόπησης και διαπραγμάτευσης της ταυτότητας της Πόλης.

Εκατόν τριάντα ένας (131) φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους τις έννοιες της Φωτογραφίας δρόμου, της Σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του Αστικού τοπίου, του Urban. Στην έκθεση πρωταγωνιστεί η Πόλη – Μετάπολη, πέρα από αυστηρούς αρχιτεκτονικούς, κοινωνιολογικούς, ιστορικούς, υλικούς και καλλιτεχνικούς κανόνες και περιορισμούς που καταπιέζουν την προσωπική οπτική και παγιδεύουν το “κλικ”.

Τα μηνύματα στους τοίχους, οι διαφημίσεις, η μόδα του δρόμου, τα μνημεία και τα κτίρια, τα μαγαζιά, οι πινακίδες, τα γκραφίτι, οι χώροι στάθμευσης, η κίνηση στους δρόμους, οι στιγμές των ανθρώπων, οι πολιτικές συγκεντρώσεις, τα παζάρια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα πάρτι και η διασκέδαση, το εσωτερικό των διαμερισμάτων και χίλια άλλα κομμάτια της καθημερινότητας αναδεικνύονται από τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis. Εγκαίνια: Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, στις 20.00, “Κτίριο Αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού / Purifier” .

Περισσότερα εδώ…

Στέφανος Ζαννής: Ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στέφανος Ζαννής έκθεση ζωγραφικής

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή. Μέσα από μια σειρά έργων, ακρυλικά σε καμβά, βασισμένα σε προσωπικές εμπειρίες από βιωμένους τόπους ο ζωγράφος αναζητά και προβάλλει το στοιχείο της σιωπηλής χαράς μέσα στα πράγματα. Από τα τέλη του Οκτωβρίου 2021 βρισκότανε σχεδόν καθημερινά στις Μαρίκες της Ραφήνας ζωγραφίζοντας εκδοχές της παραλίας και των ανθρώπων. Βλέμμα, πνοή και συναισθάνεσθαι. Την ίδια διαδικασία συνέχισε τον χειμώνα στα τοπία της πόλης.

‘Οπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Λουϊζα Καραπιδάκη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: “Τα έργα του, ζωγραφισμένα στη φύση, είναι εμπνεύσεις μιας δεδομένης χρονικής στιγμής. Αποτυπώνει εικόνες της υπαίθρου με αναπαραστατική διαύγεια και συγκρατημένη αφαιρετική διάθεση, σύμφωνα με την προσωπική του οπτική αντίληψη […]”

Περισσότερα εδώ…

Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη

Το Athens Jazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, γίνεται και επίσημα πλέον 22 ετών και επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη με μία εβδομάδα γεμάτη μουσική και παράλληλες δράσεις.

Vangelis Patsialos

Για επτά ολόκληρες ημέρες, από τις 22 έως τις 28 Μαΐου 2023, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενήσει ξανά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ (Δευτέρα 22 Μαΐου 2023) είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική τζαζ παρουσιάζοντας στο κοινό τα καλύτερα σχήματα που έχει να επιδείξει η σκηνή, τα οποία κάθε χρόνο επιλέγει η τριμελής καλλιτεχνική επιτροπή του Athens Jazz, οι Γιώργος Χαρωνίτης (δημοσιογράφος, μουσικός συντάκτης), Γιώργος Μουχταρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός, διευθυντής του Athens Voice Radio 102.5) και Λεωνίδας Αντωνόπουλος (μουσικός παραγωγός, διευθυντής του Kosmos 93.6).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

2η Eκθεση Βιβλίου στο Αλσος Περιστερίου

Pixabay

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, ώρα 18:00, ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου (στάση Μετρό “Ανθούπολη”), την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Περιστερίου και ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών – Εκδοτών Αθηνών & Προαστίων, υπό την αιγίδα της ΠΟΕΒ. Το Άλσος θα φιλοξενεί την Έκθεση Βιβλίου για 17 ημέρες.

Στη φετινή έκθεση βιβλίου θα ενημερωθούν οι αναγνώστες για τους νέους τίτλους και θα “ανταμώσουν” με παλαιότερα αγαπημένα βιβλία. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και θα συγκεντρωθούν καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία (σε καλή κατάσταση) με σκοπό να δωριστούν, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στις βιβλιοθήκες σχολείων του Περιστερίου, καθώς και στη βιβλιοθήκη της Ελληνικής κοινότητας στη Γεωργία, σε συνεννόηση με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Μαΐου μέχρι και τις 4 Ιουνίου, θα λειτουργεί καθημερινές και Κυριακές από τις 6-10.30 μ.μ., ενώ Παρασκευή και Σάββατο από 6-11 μ.μ.. Επίσης τις δύο τελευταίες Κυριακές (28/5, 4/6), θα λειτουργήσει και το πρωί 11 π.μ.-2 μ.μ..

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα