Δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο και την Πρωτοχρονιά: Όλες οι εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 9'
Δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο και την Πρωτοχρονιά: Όλες οι εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Η Μαρίνα Σάττι papadakispress

Προτάσεις για όλους με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για γιορτινές βόλτες χωρίς πορτοφόλι.

Ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, που μας δίνουν το έναυσμα να κάνουμε τις γιορτινές βόλτες μας χωρίς έξοδα.

Τι μπορείτε να κάνετε τις γιορτινές μέρες της Πρωτοχρονιάς…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα με Ν. Πορτοκάλογλου και Μ. Σάττι

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου PAPADAKIS PRESS

Ο Δήμος Αθηναίων μάς προσκαλεί να γιορτάσουμε όλες και όλοι μαζί την πιο λαμπερή βραδιά του έτους με δύο εκρηκτικές συναυλίες στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά και με ένα upbeat πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Βαρβάκειο!

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται το 2024 με αισιοδοξία και χαρά, προσκαλώντας μας σε μια μεγάλη γιορτή γεμάτη μουσική, χορό και λάμψη! Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος μεταμορφώνεται και φέτος στο ιδανικότερο σκηνικό υποδοχής του νέου έτους, καθώς θα φιλοξενήσει δύο ξεχωριστές συναυλίες με πρωταγωνιστές τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Μαρίνα Σάττι, και καλεσμένους όλους και όλες εμάς!

Δύο ξεχωριστές συναυλίες καλωσορίζουν το 2024 εκρηκτικά!

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, θα παρουσιάσει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών, με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μουσικό Κουτί», όπου μοιράζεται με τους εκλεκτούς καλεσμένους του πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Μαζί του στη σκηνή θα βρεθεί η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου στις ζωντανές εμφανίσεις του, αλλά και η δυναμική μπάντα «Ευγενείς Αλήτες» με τους Θανάση Τσακιράκη, Ηλία Λαμπρόπουλο, Αλέξανδρο Ζουγανέλη και Κατερίνα Λιάκη.

Μαρίνα Σάττι

Το δικό της στίγμα θα δώσει στη βραδιά και η δημοφιλής τραγουδίστρια και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2024, Μαρίνα Σάττι, με τους pop, mainstream και ethnic ρυθμούς της, παρουσιάζοντας ένα μουσικό σόου με τη σφραγίδα της μοναδικής αισθητικής της. Μέσα από ανατρεπτικές προσεγγίσεις και απρόσμενους πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία, η μοναδική καλλιτέχνις που δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει θα μας ταξιδέψει με τη σπουδαία μπάντα της στο εθιστικό μουσικό της σύμπαν. Από τη «Μάντισσα» ως τη YENNA της κι από όλο το εύρος της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων ως την trap, η πάντα σύγχρονη Μαρίνα Σάττι θα μας ξεσηκώσει με ζουρνά, νταούλι, πολυφωνικές αλχημείες, γκάιντα, beats και αισθησιασμό μέχρι τις πρώτες ώρες του 2024!

Πάρτι ως το πρωί στη Βαρβάκειο!

Παράλληλα, από τις 23:00, και αυτήν την Πρωτοχρονιά η Βαρβάκειος Αγορά μετατρέπεται στο απόλυτο πρωτοχρονιάτικο dance floor! Ο Δήμος Αθηναίων και οι Street Outdoors μας προσκαλούν στο μεγαλύτερο και πιο ιδιαίτερο ΝΥΕ party της πόλης, όπου καταξιωμένοι DJ και παραγωγοί αναλαμβάνουν τα decks και μοιράζουν upbeat μουσική για χορό ως το πρωί.

Ξεναγήσεις στη νέα έκθεση «ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα»

ΝοΗΜΑΤΑ. “Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την αρχαιότητα έως σήμερα” digitalculture.gov.gr

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης προσφέρουν ξεναγήσεις στη νέα περιοδική έκθεση  ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 12:00, και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 και στις 12:00. Μαζί τους θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε αριστουργηματικά έργα τέχνης που προσωποποιούν έννοιες, αποτυπώνουν αλληγορίες, αναδεικνύουν ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα, εγείρουν τη σκέψη και την ψυχή και ξεδιπλώνουν αριστοτεχνικά το νήμα που συνδέει την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, την Αναγέννηση και την εποχή μας. Κλείστε θέση εδώ: events.theacropolismuseum.gr

360° Christmas Pop-Up Bar

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ
Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ Pelagia Karanikola

Έως τις 7 Ιανουαρίου, η Βεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό σημείο συνάντησης μέσα στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop-up bar, ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές, στήνεται στον Φάρο, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες.

Το 360° Christmas Pop-Up Bar, που δημιουργήθηκε από την αρχιτέκτονα-σκηνογράφο, Ελίνα Λούκου, με έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές, μεταμορφώνει τη Βεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ στο οποίο κυριαρχεί η σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να δουν την πόλη μέσα από το φίλτρο των Χριστουγέννων. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό.

Πρόγραμμα ημερών
30/12: Maria Pappa
01/01: Panos Dimitropoulos (The Steams)

Χριστούγεννα στο Πεδίον του Άρεως

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει και φέτος η Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίο του Άρεως, από τις 21 Δεκεμβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Το αστέρι ψάχνω να βρω το φωτεινό».

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:30-12:30 Χορωδία Περιφέρειας Αττικής
11:30-12:30 «Περιπατητικά παραμύθια στο πάρκο»: Καλλιτεχνική περιήγηση – παιχνίδι στο Πεδίο του Άρεως για παιδιά και τους γονείς τους.
13:00-14:00 Παιδική θεατρική παράσταση «Μπάμπουσκα», από το Θέατρο Ρετρό.
14:30-15:30 «Eίμαστε μαζί», εικαστικό εργαστήριο συλλογικής δημιουργίας για παιδιά 6-12 ετών.
17:30-18:30 «Περπατώντας στο πάρκο»: καλλιτεχνική audioguided περιήγηση στο Πεδίο του Άρεως για ενήλικες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

13:00-14:00 Παιδική θεατρική παράσταση «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά». Κείμενο: Γιώργος Φρατζεσκάκης | Τραγούδια: Σταύρος Κουγιουμτζής.
14:30-15:30 «Bubble Performing by Petite Marguerite».

Ραντεβού στο Φουαγιέ Μουσών στο Μέγαρο Μουσικής

Παράλληλα με το ενδιαφέρον Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά του και με φόντο το ολόφωτο Παγοδρόμιό του, το Μέγαρο Μουσικής, στήνει την καθιερωμένη μουσική γιορτή του στο Φουαγιέ Μουσών, προσφέροντας δωρεάν συναυλίες για όλους. To oλιγομελές Σύνολο Jazz του Ωδείου Αθηνών θα μας κρατήσει συντροφιά το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου | 18:15.

Χ. Ακριβιάδης / ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Βόλτα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά της Αθήνας

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στήνεται και φέτος στις γειτονιές της Αθήνας. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά σε ισάριθμες γειτονιές να φέρνουν τη λάμψη της εορταστικής περιόδου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη μαγεία τους.

Technopolis Δήμος Αθηναίων

Αγαπημένοι χριστουγεννιάτικοι ήρωες, κατασκευές, κεράσματα, face-painting, ξυλοπόδαροι, μασκότ χριστουγεννιάτικες, ανιματέρ, μαριονέτες, ταχυδακτυλουργοί, καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα και πολλές ακόμη γιορτινές εκπλήξεις θα περιμένουν τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, καθημερινά στις εξής πλατείες: Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων).

Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών: Καθημερινά: 11:00 – 14:00 & 15:00 – 19:30 | Κυριακή 31.12: 11:00 – 17:00. Πληροφορίες στο cultureisathens.gr.

Στο όνομα της ανθρωπιάς. Αμερικανική ανακουφιστική βοήθεια στην Ελλάδα, 1918-1929

Με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα παρουσιάζει έκθεση που αναδεικνύει ένα μνημειώδες ανθρωπιστικό εγχείρημα χαραγμένο στη μνήμη της ιστορίας: την αρωγή που προσέφεραν οι Η.Π.Α. στην Ελλάδα από το 1918 έως το 1929.

H έκθεση, σε επιμέλεια των Ελευθερίας Δαλέζιου, Μαρίας Γεωργοπούλου και Ναταλίας Βογκέικωφ- Brogan, φέρνει στο φως τις άοκνες προσπάθειες πολιτικών, ηγετών φιλανθρωπικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών αλλά και αφοσιωμένων εθελοντών. Υποκινούμενοι από μια αίσθηση καθήκοντος, με ρίζες στις χριστιανικές, πατριωτικές ή και προσωπικές τους πεποιθήσεις, έπαιξαν στο σύνολό τους καθοριστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας ως έναν πιο ανεκτό και βιώσιμο τόπο μετά το 1922.
Η έκθεση, σχεδιασμένη σκηνογραφικά από την ομάδα της Μικρής Άρκτου (Βιβή Γερολυμάτου και Ανδρέα Γεωργιάδη) αναδεικνύει επιστολές, επίσημα έγγραφα, σπάνιες εκδόσεις, φωτογραφίες, αντικείμενα, αφίσες, εφημερίδες, ταινίες μικρού μήκους και χειροτεχνήματα. Οι θησαυροί αυτοί, που προέρχονται από τις πλούσιες συλλογές της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, αλλά και από διάφορα ιδρύματα, παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά, υφαίνοντας μια συναρπαστική αφήγηση με ιδιαίτερη σημασία, χωρισμένη σε έξι μεγάλες ενότητες.

Ομαδικές ξεναγήσεις

Ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, οργανώνονται οι παρακάτω ομαδικές ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο:
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 12.00
Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 στις 16.00

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα