Δυο ηθοποιοί ‘τσακώθηκαν’ στον αέρα για το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Θέμις Μπαζάκα και ο Στέλιος Μάινας παραλίγο να πιαστούν στα χέρια κατά τη διάρκεια της πτήσης τους για τη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Video)
- 04 Νοεμβρίου 2016 11:26
Τι συμβαίνει όταν δύο πασίγνωστοι ηθοποιοί συναντιούνται στον αέρα, μετά από εξαντλητικά γυρίσματα; Η Θέμις Μπαζάκα και ο Στέλιος Μάινας συναντήθηκαν στην πτήση της Aegean για Θεσσαλονίκη και το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, κάνοντας την “άνω κάτω”.
Οι δυο ηθοποιοί κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια διαφωνώντας για τα γυρίσματα της νέας τους ταινίας και προφέροντας γέλιο στους επιβάτες της πτήσης.
Μπαλτάς: Στο φεστιβάλ κινηματογράφου γίνεται μια νέα αρχή που εμπλέκει όλη την πόλη
«Αισθάνομαι ότι γίνεται μια καινούργια αρχή, πιο φιλόδοξη, στην οποία εμπλέκεται πολύ περισσότερο η πόλη, όχι μόνο δηλαδή ο καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και οι επαγγελματίες», είπε αναφερόμενος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς με αφορμή την τελετή έναρξης της 57ης διοργάνωσης.
Ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9, διαπίστωσε ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη «ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού συνεργάζονται ζεστά, νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συλλογικότητας και αγάπης για την πόλη».
Αναφερόμενος στις τριήμερες εκδηλώσεις για την ανάδειξη της βυζαντινής Θεσσαλονίκης -που αρχίζουν σήμερα- και στην ημερίδα όπου θα συμμετάσχει αύριο Σάββατο, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια η οποία αναδεικνύει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης.
«Η Θεσσαλονίκη είναι μια κεντρική πόλη στο σύνολο των βυζαντινών πόλεων της Ευρώπης και οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν άλλη μία προσπάθεια συνέργειας φορέων», προσέθεσε.
Ερωτηθείς για το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων, τα οποία πολλές φορές είναι κλειστά και περιορίζεται η δυνατότητα να τα επισκεφθεί κανείς, είπε ότι «είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Ελλάδα και ότι γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί».
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε», τόνισε ο κ. Μπαλτάς και προσέθεσε: «Λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, είναι δύσκολο να σταθούν όλοι στο ύψος του τι θέλουν να πουν και τι θέλουν να δείξουν».
Ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν γίνει προσλήψεις περισσότερων φυλάκων, ότι γίνονται προσπάθειες να αξιοποιούνται τα προγράμματα θερινής απασχόλησης του ΟΑΕΔ και ότι προωθούνται συνεργασίες με τους δήμους και τις περιφέρειες για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και την κατανομή των δαπανών.