Ελλάς-Σερβία πολιτιστική συμμαχία στη Γαλλία

Ελλάς-Σερβία πολιτιστική συμμαχία στη Γαλλία

Ελλάδα και Σερβία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση στο Παρίσι με έντονο άρωμα Βαλκανίων.

Από το 2001 που δημιουργήθηκε, η Ακαδημία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Παρθενών», μετρά σήμερα ογδόντα μέλη παρακινούμενα από το ίδιο κοινό πάθος: την αγάπη για την τέχνη των ελληνικών χορών.

Το μουσικό ρεπερτόριο που υπηρετείται ζωντανά από 11 μελή ορχήστρα, έρχεται από όλες της πλευρές της Ελλάδας περνώντας και από τη Μικρά Ασία για να φτάσει μέχρι τον Εύξεινο Πόντο. Ξακουστή για την ποιότητα και την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις της, η Ακαδημία Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών «Παρθενών», δραστηριοποιείται έντονα διεθνώς (Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σερβία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Κύπρο, Ρωσία, Ελβετία, Βέλγιο, Κορσική).

Στη Γαλλία η Ακαδημία«Παρθενών» έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο (TF 1, France 2, France 3) και έχει αναλάβει παραστάσεις σε όλη τη χώρα αλλά και στο Παρίσι όπου και βρίσκεται η έδρα της (Unesco, Théâtre du Gymnase, théâtre de l’Ouest parisien).

Στις 23 Μαρτίου 2019 και ύστερα από δυο σημαντικές εμφανίσεις στο Παρίσι και στο Βελιγράδι, η Ακαδημία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Παρθενών» και το Εθνικό Μπαλέτο της Σερβίας “KOLO”, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι την παράσταση: ΝATIONAL DANCE ENSEMBLE 2.

Οι εκατό χορευτές και οι τριάντα μουσικοί που θα βρίσκονται επί σκηνής θα ξετυλίξουν μέσα από μοναδικές χορογραφίες το πάθος, τη γοητεία και την ομορφιά των δυο βαλκανικών παραδόσεων, της σερβικής και της ελληνικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα