Eurovision 2024: Ψάχνοντας το βραβείο – Το Nemo αποκάλυψε πως το έχασε

Διαβάζεται σε 3'
To Nemo με το τρόπαιο της Eurovision 2024
To Nemo με το τρόπαιο της Eurovision 2024 2024 Martin Meissner/AP Photo

Αφού το έσπασε λίγα λεπτά αφότου το έπιασε στα χέρια του τη βραδιά του Τελικού της Eurovision 2024, το Nemo αποκάλυψε πως έχασε το δεύτερο τρόπαιο που του έδωσαν.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2024 θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο περίπλοκες, -πολιτικά και όχι μόνο- διοργανώσεις του μουσικού θεσμού και το τελευταίο συμβάν που ήρθε στη δημοσιότητα, το επιβεβαιώνει και με το παραπάνω.

Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας από τον διαγωνισμό, οι έντονες αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες στους δρόμους του Μάλμε λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ συνέθεσαν το σκηνικό εκείνο το βράδυ του Σαββάτου που ολοκληρώθηκε με την Ελβετία να αναδεικνύεται νικήτρια και το Nemo που την εκπροσώπησε ερμηνεύοντας το “The Code” να κερδίζει το πολυπόθητο τρόπαιο.

Τα ευτράπελα δεν τελείωσαν με την ανάδειξη της νικήτριας χώρας. Για την ακρίβεια μόλις θα ξεκινούσαν.

Λίγα λεπτά μετά τη νίκη του Nemo και αφού είχε μόλις ολοκληρώσει την εμφάνισή του παρουσιάζοντας ξανά το νικητήριο τραγούδι, το Nemo πλησίασε στην άκρη της σκηνής που βρισκόταν το γυάλινο τρόπαιο, το σήκωσε δείχνοντάς το στην κάμερα, όμως καθώς το άφηνε ξανά κάτω αυτό έσπασε!

Το πρωτοφανές περιστατικό έκανε τον γύρο του διαδικτύου με πολλούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να το χαρακτηρίζουν ως “το τελικό χτύπημα” ενός χαοτικού τελικού Eurovision.

Δεν έσπασα μόνο τον ‘Κώδικα’, έσπασα και το τρόπαιο“, δήλωσε το Nemo κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το σόου, όπου το χέρι του ήταν τυλιγμένο με επίδεσμο. “Έσπασα και τον αντίχειρά μου. Αλλά πήρα ένα νέο [τρόπαιο], οπότε τεχνικά έχω δύο τώρα”, αστειεύτηκε.

Μάλιστα, με αφορμή περιστατικό στο οποίο απαγορεύτηκε σε μη δυαδικό άτομο να φέρει στο στάδιο τη δική του σημαία, ενώ το ίδιο το Nemo την κρατούσε κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων, έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά και σχολίασε όλο νόημα: “Μπορεί το τρόπαιο που έσπασα να φτιάχνεται, αλλά μπορεί και η Eurovision να χρειάζεται λίγο ‘φτιάξιμο’“.

Υπήρξε όμως και συνέχεια.

Την ίδια μέρα του Τελικού, στις 11 Μαΐου, το δεύτερο γυάλινο μικρόφωνο που δόθηκε στο Nemo, εξαφανίστηκε και τα ίχνη του χάθηκαν. Το επιβεβαίωσε μάλιστα και το ίδιο το Nemo σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, όπου αποκάλυψε πως δεν γνωρίζει πού είναι το πολύπαθο πια τρόπαιο.

“Για την ακρίβεια ακόμα ψάχνουμε το τρόπαιο. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά δεν βρίσκεται στη βαλίτσα μου, οπότε ψάχνουμε να δούμε πού βρίσκεται”, είπε το Nemo κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο βρετανικό ραδιόφωνο, ξαφνιάζοντας τους παρουσιαστές.

Δεν ξέρω ειλικρινά που είναι, ποιος το πήρε“, πρόσθεσε το Nemo και εξήγησε: “Μου έδωσαν ένα καινούργιο όταν έσπασε το πρώτο και στη συνέχεια το πήραν πίσω γιατί δεν ήταν το επίσημο. Και κάπως δεν ξέρω… μπορεί να μου το στείλουν”.

Ανάρτηση για την εξαφάνιση του βραβείου αλλά και το μυστήριο που την καλύπτει, έκανε και η Eurovision μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Instagram.

Ως “απάντηση” στις δηλώσεις του Nemο βλέπουμε τους εκπροσώπους της Φινλανδίας, Windows95man να έχουν στην κατοχή τους το γυάλινο μικρόφωνο, ευχαριστώντας μάλιστα την EBU.

Υποθέτω ότι δεν θα λύσουμε ποτέ αυτό το μυστήριο“, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα