Γιώργος Δόξας: Συγκινεί ο πρώην σύζυγος της Μάρως Κοντού – “Ήταν κοντά μου σαν φίλη και μάνα”
Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιώργος Δόξας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Μάρω Κοντού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
- 15 Ιουλίου 2026 14:26
Για τη συγκινητική στήριξη που δέχτηκε από τη Μάρω Κοντού, κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον καρκίνο, μίλησε ο πρώην σύζυγός της, Γιώργος Δόξας.
Υπενθυμίζεται πως, οι δυο τους χάραξαν κοινή πορεία για σχεδόν τρία χρόνια.
Μιλώντας στο Action24, μετά την είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού, ο Γιώργος Δόξας μίλησε για τη σχέση τους και το γεγονός ότι η Μάρω Κοντού στάθηκε δίπλα του σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής του.
«Παρότι υπήρχε μία σημαντική διαφορά ηλικίας, η Μάρω ήταν το Νο1 και τότε εγώ ξεκινούσα την επαγγελματική μου δραστηριότητα, μου στάθηκε σαν αγαπημένη, σαν σύντροφος, σαν φίλη και κυρίως σαν μάνα και σε όλα τα δύσκολα γεγονότα που επακολούθησαν στη ζωή μου, ακόμα και την περίοδο του 2016 που άρχισα να παλεύω με καρκίνους, η Μάρω ήταν κοντά μου σαν φίλη και σαν μάνα. Η απώλεια δεν είναι μόνο προσωπική, είναι η απώλεια για την πατρίδα μας, γιατί τέτοιες κυρίες δυστυχώς εκλείπουν από την πατρίδα μας».
Ακολούθως, αναφέρθηκε στον γάμο τους και την επαφή που συνέχισαν να έχουν και μετά τον χωρισμό τους: «Παρ’ ότι έζησα μόνο τρία χρόνια με τη Μάρω, ήταν χρόνια καθοριστικά, υπό την έννοια ότι υπήρξε ένας δυνατός έρωτας, είμαστε φίλοι, σύντροφοι και σε πάρα πολλά σημεία μου στάθηκε στη ζωή μου. Ήταν μία κυρία και ακριβολογώ, επειδή γνώρισα όλα τα παρασκήνια όλου εκείνου του ποιοτικού τότε ελληνικού θεάτρου, η Μάρω και κάθε άλλη επίσης, άφησαν δυνατά ίχνη, αποτυπώματα θεατρικής ποιότητας και πολιτισμού».
Τέλος, ο Γιώργος Δόξας εξήρε την προσωπικότητα και το ήθος της Μάρως Κοντού, επισημαίνοντας ότι άνθρωποι σαν εκείνη σπανίζουν. «Γυναίκες σαν τη Μάρω Κοντού σπανίζουν δυστυχώς για την πατρίδα μας, γιατί εκτός του ότι ήταν εκπληκτική ηθοποιός, ήταν μία κυρία και η Ελλάδα χρειάζεται κυρίες για να αναβαθμιστεί το κοινωνικό, το επιχειρηματικό και το πολιτικό επίπεδο. Θα τη θυμάμαι με πολλή αγάπη, πόνο και σαν έναν άνθρωπο που πέρασε από τη ζωή μου φευγαλέα μεν, αλλά δυνατά δε. Ο Θεός να την έχει καλά εκεί όπου πάει».