Η απάντηση του ΑΣΜΑ 450+ στον Πλιάτσικα: ‘Ιδού ποιοι κάνουν χρόνια κυνήγι μαγισσών’

Η απάντηση του ΑΣΜΑ 450+ στον Πλιάτσικα: ‘Ιδού ποιοι κάνουν χρόνια κυνήγι μαγισσών’

Διαβάστε την επιστολή-απάντηση στις καταγγελίες του γνωστού τραγουδοποιού που εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή του "ΑΣΜΑ 450+"

Στην επιστολή του Φίλιππου Πλιάτσικα, στην οποία ο γνωστός τραγουδοποιός κατήγγειλε ότι θα φέρει στο φως «στοιχεία για το πώς ένα σύστημα διαπλοκής προσπαθεί με νύχια και με δόντια να καρπωθεί τις έριδες μεταξύ των καλλιτεχνών» απάντησε την Πέμπτη το νέο σωματείο καλλιτεχνών “ΑΣΜΑ 450+”.

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο ιδρύθηκε μετά το πόρισμα κόλαφος κατά της ΑΕΠΙ (η τρύπα της μέχρι στιγμής αγγίζει τα 90 εκατομμύρια).

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του “ΑΣΜΑ 450+”:

«Επειδή σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στο news247.gr, αναφέρθηκε σε στιγμιότυπο της πρώτης μας εκδήλωσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Φίλιππο Πλιάτσικα για τα εξής:

1. Στη συγκινητική (κρίμα που έλειπε) πρώτη συγκέντρωση του ΑΣΜΑ 450+ μάλλον επετεύχθη αυτό, για το οποίο ο ίδιος λέει πως πάντα αγωνιζόταν: σύμπνοια όλων των συναδέλφων απέναντι στην κακοδιαχείριση του “οικογενειακού ” ΔΣ της ΑΕΠΙ.

2. Τη σύμπνοια αυτήν δυστυχώς δεν την καταφέραμε με το ΜΕΤΡΟΝ κι αυτό γιατί ο ίδιος και ελάχιστα ακόμη μέλη από τα 20 που απέμειναν, άρχισαν -ως γνωστόν- τις ξέχωρες από την βούληση (αλλά και την γνώση) του Σωματείου πολιτικές συναντήσεις, μαζί ή χώρια από τους μετόχους της ΑΕΠΙ.

3. Να δεχτούμε πως οι κινήσεις τους ήταν με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Κι ας έγιναν κρυφά από μας. Το πόρισμα της Ε & Υ τους διέψευσε με τον χειρότερο τρόπο. Και δικαίωσε εμάς.

4. Ο κ. Πλιάτσικας έχει εκφραστεί συκοφαντικότερα για μας απ’ό,τι ο Γιάννης Γλέζος για τον ίδιον, λέγοντας πως ακολουθούμε «πολιτικάντηδες», «διαπλεκόμενους δικηγόρους» (Εννοεί τον δικηγόρο του σωματείου μας Γιωργανδρέα Ζάννο που κέρδισε για λογαριασμό μας μετά από 21 χρόνια δίκη ενάντια στην ΑΕΠΙ) , «πασιονάριες δημοσιογράφους-δημιουργούς» (εννοεί τη Φωτεινή Λαμπρίδη συνάδελφο που δημοσιοποίησε το πόρισμα και κατηγορήθηκε από μέλος ΔΣ του Μέτρον πως ήταν καταστροφική η δημοσιοποίηση για τους δημιουργούς !!!). Όσοι υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημα μας στοχοποιούνται από την ΑΕΠΙ, από την ισχνή μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των ευτυχώς ελαχίστων συναδέλφων που ακολούθησαν το ίδιο νήμα.

Ο κ. Πλιάτσικας μας κατηγορεί ότι στόχος μας είναι να κλείσουμε την ΑΕΠΙ για να μην μαθευτούν οι προκαταβολές κάποιων από τους 450! Επιτέλους μας δίνεται ευκαιρία για απάντηση:

Α) Λέμε πάντα και παντού πως δεν θέλουμε να διαλέξουμε εμείς επίτροπο. Μα να επιλεγεί με διαφανείς διαδικασίες. Και να μην είναι άνθρωπος του χώρου μας. Όχι δημιουργός, όχι δικηγόρος πνευματικών, όχι άνθρωπος των δισκογραφικών κλπ. Άρα ας πάψουν να αναπαράγουν τον μύθο της οικογένειας Ξανθόπουλου ότι θέλουμε να αναλάβει ο δικηγόρος μας. Ιδού ποιοι κάνουν χρόνια κυνήγι μαγισσών.

Τέλος, λοιπόν, στις τερατολογίες του περί «χαλίφηδων» που θέλουν να πάρουν τη θέση του Ξανθόπουλου. Ξέρει καλά πως θέλουμε η ΑΕΠΙ να ελέγχεται από τους δημιουργούς και όχι από τους ανθρώπους που κερδοσκοπούσαν εις βάρος μας.

Β) Ο κ. Πλιάτσικας απειλεί πως θα βγουν προκαταβολές στη δημοσιότητα. Εμφανίζεται μάλιστα να γνωρίζει και ποσά εφόσον μιλάει για εκατομύρια. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα που γνωρίζει μόνο η διοίκηση της ΑΕΠΙ. Πως έχει πρόσβαση σε αυτά;

Επίσης, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι έναντι δικαιωμάτων προκαταβολές, που εξοφλούνται κάθε εξάμηνο είναι νόμιμες καθώς τα χρήματα αυτά είναι δικά μας. Αυτές έχουν μεγάλη διαφορά από τις κάτω απ’το τραπέζι συναλλαγές , τα χαρισμένα χρήματα, ή τις διανομές κάποιων που είναι δύσκολο να εξηγηθούν σε σχέση με κάποιους άλλους καθώς είναι δυσανάλογες με το έργο τους. Και φυσικά, ο κος Πλιάτσικας το ξέρει κι αυτό. Εκατοντάδες δημιουργοί πήραν έναντι κάποια χρήματα σε στιγμή ανάγκης για θέματα υγείας , τα οποία παρακρατούσε η ΑΕΠΙ από τα δικαιώματά τους, δεν τους τα χάρισε. Τώρα βέβαια ο ίδιος, δεν θέλει τραπεζικό επίτροπο, γιατί είναι ξαφνικά μια απλή ΑΕ. Αν λοιπόν, ο κ. Πλιάτσικας βρήκε, (πώς άραγε;) ότι κάποιος απ’όσους γράφτηκαν στο ΑΣΜΑ έχει λόγους να φοβάται μια παλιά προκαταβολή του, του απαντούμε πως αν είναι νόμιμη θα τον στηρίξουμε 100% .Αν πάλι ήταν δυσανάλογη με τις ως τότε διανομές του, η ΑΕΠΙ θα έχει να αντιμετωπίσει ακόμα ένα κακούργημα. Κι ο δημιουργός φυσικά δεν θα πάψει να την συμψηφίζει ώσπου να ξεχρεώσει. Κι αυτά ισχύουν και για τα μέλη του ΣΩΜΣΕ και τους λίγους πλέον του ΜΕΤΡΟΝ.Το συμφωνήσαμε στον ΟΠΙ και μάλιστα είπαμε πως αν κάποιος έχει τεράστιο ποσό να συμψηφίσει, δεν μπορεί να εκλέγεται στα Εποπτικά. Το αυτονόητο.

Εύκολα μαντεύει κανείς διαβάζοντας την επιστολή του κ. Πλιάτσικα και γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί χρόνια η εταιρεία, πως επιχειρείται για άλλη μια φορά με τις γνωστές μεθοδεύσεις η διάσπαση , αυτή τη φορά του ΑΣΜΑ , που φόβισε όπως κάθε μαζικό κίνημα, μέσω στοχευμένων «αποκαλύψεων» για προκαταβολές. Κλασική τακτική να θες να στρέψεις σε κανά δυο ψάρια το στόχαστρο κερδίζοντας χρόνο-αν είσαι καρχαρίας. Όπως και να έχει, έχουμε δηλώσει παντού πως δεν φοβόμαστε το «πόθεν έσχες». Επίσης-ξανά!: δεν θέλουμε να κλείσουμε την ΑΕΠΙ. Θέλουμε μια εταιρεία που την ελέγχουν οι δημιουργοί και όχι κερδοσκόποι, μια εταιρεία καθαρή, μια διοίκηση που διανέμει δίκαια και με διαφάνεια.

5. Στην συγκέντρωσή μας πράγματι ο Γλέζος, που τον καλέσαμε κυρίως για να πει αυτό που πάντα λέει (πως αν η ΑΕΠΙ θα εξυγιανθεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης για την αυτοδιαχείριση, αν πάλι όχι τι θα σήμαινε γι’ αυτήν) αναφέρθηκε στον κ. Πλιάτσικα, λέγοντας πως οι καλοκαιρινές κινήσεις του είχαν ως αποτέλεσμα το νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου. Υποχρέωσή του να το διαψεύσει, αν θεωρεί πως συκοφαντείται. Εμείς δεν διακόψαμε κανέναν που πήρε το λόγο, ούτε κάποιον που επιτέθηκε λεκτικά στον ίδιο τον Γλέζο. Φροντίσαμε να είμαστε κόσμιοι μιλώντας και για μια μειοψηφία του ΜΕΤΡΟΝ και για μια μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ κι ας μην κρύβουμε πως τους θεωρούμε απέναντί μας. Κι έχουμε σοβαρούς λόγους.

6. Στηρίζουμε τον Νικήτα Κλιντ στην συκοφάντηση που υφίσταται από τον κ. Πλιάτσικα. Πρώτον, ο Κλιντ έχει δει τι γινόταν σε ΓΣ του ΜΕΤΡΟΝ, άρα ξέρει τι γράφει. Στηρίζουμε τον Νικήτα και στην παραμόρφωση του ονόματός του. Ποτέ δεν λεγόταν Κληντ.

Δεύτερον, κάποτε όντως στηρίξαμε τον κ. Πλιάτσικα κατά παράκλησή του απέναντι στον Γ. Γλέζο. Ο ίδιος όμως κατά παράβαση του θεσμικού του ρόλου στον ΟΠΙ (όπου ως γνωστόν τον διόρισε η κυβέρνηση επί υπουργίας Μπαλτά) δείτε τι κάνει εδώ:

Ο κ. Πλιάτσικας ξεχνάει τον θεσμικό του ρόλο του κρατικού στελέχους που κύρια δουλειά του είναι να επιβάλλει κυρώσεις σε οργανισμούς που παρανομούν, καταργεί την ουδετερότητα που επιβάλει ο ρόλος και εξαπολύει ύβρεις σε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Υπέγραψε δε την επιστολή των 49 που ζητούσαν συνδιοίκηση στην ΑΕΠΙ κατά παράβαση της απόφασης του σωματείου και σήμερα στρέφεται κατά της πλειοψηφίας των συναδέλφων του. Ας μη χύνει λοιπόν πικρά δάκρυα για τον πόλεμο μεταξύ μας.

7. Τέλος, χαιρόμαστε που μετά από την παραπάνω κάθετη δημόσια εναντίωση στον επίτροπο και στήριξη της συνδιοίκησης, ο κ. Πλιάτσικας άλλαξε γνώμη και ψήφισε επίτροπο στον ΟΠΙ. Φαίνεται πως τον επηρεάζουμε. Μας κατηγορεί, αλλά μετά από καιρό παραδέχεται τα λάθη του. Αν είναι μάλιστα τόσο υπέρμαχος όσο εμείς της μη συνδιοίκησης -της άμεσης παύσης του τωρινού ΔΣ της ΑΕΠΙ- ας κάνει κι αυτός με τους φίλους του μια συγκέντρωση κι ας το ζητήσουν επιτακτικά. Ή ας μην φέρει εμπόδιο στον ΟΠΙ να το εισηγηθεί- ας το κάνει κι ο ίδιος! Τότε θα φανεί, αν πράγματι, είναι ενωμένος με όλους. Κι εμάς πάντως, μας επηρέασε σε κάτι: η συμπεριφορά του (και αυτή της παρέας του) μας οδήγησε στο ΑΣΜΑ 450+. Τον ευχαριστούμε θερμά. Και δεν σταματάμε.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα