Η Αργεντινή γράφει και τραγουδάει για την Ελλάδα

Η Αργεντινή γράφει και τραγουδάει για την Ελλάδα

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, 20:30, στον χώρο εκδηλώσεων Poems & Crimes των εκδόσεων ‘’Γαβριηλίδης’’, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

Εκεί όπου η Ακρόπολη συνομιλεί με τον Μπόρχες και ο Γκαρντέλ με τον Βαμβακάρη,  σμίγει η έμπνευση της Μάρτα Σίλβια Διος Σανς και της Πατρίσια Μαλάνκα αντίστοιχα,  δημιουργώντας μία γέφυρα πολιτισμού που νοηματοδοτεί την αγάπη μεταξύ των δύο λαών.

Η  συγγραφέας Μάρτα Σίλβια Διος Σανς, παρουσιάζει στο βιβλίο της ‘’Το Μαρμάρινο δάκρυ και άλλες ιστορίες’’, την Αργεντινή και την Ελλάδα, μέσα από διηγήματα όπου η πραγματικότητα σκιαγραφείται  ως σκηνοθεσία κάποιου στοιχείου που την υπερβαίνει και ταυτόχρονα τη νοηματοδοτεί. 

Η Πατρίσια Μαλάνκα, ερμηνεύτρια τάνγκο από το Μπουένος Άιρες, παρουσιάζει το εγχείρημα της ‘’Grecotango’’ διασκευάζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο  ρεμπέτικα σε τάνγκο, αποσπώντας εθνική διάκριση για την καινοτόμα διάδοση των τάνγκο στην Αργεντινή.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, 20:30, στον χώρο εκδηλώσεων Poems & Crimes των εκδόσεων ‘’Γαβριηλίδης’’, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα